Anna er optimist før møtet med Oppsal: – Det er jo på bortebane vi vinner! – Norsk Topphåndball

Anna er optimist før møtet med Oppsal: – Det er jo på bortebane vi vinner!

Søndag kl. 19 blåses neste REMA 1000 ligaoppgjør i gang for Flint i Oppsal Arena.  Motstander Oppsal har to seire på sine tre siste oppgjør.  Laget gikk for øvrig på seksmålstap 23-29 mot Fredrikstad på søndag.

Flint var proppfulle av selvtillit foran møtet med Romerike på onsdag.  Og med Elise Johnsen og Kristiane Stormoen tilbake i lagoppstillingen var hele Flintmiljøet optimister.  En dårlig start på kampen ødela mye, men Flint kjempet seg tilbake til uavgjort 11-11 og da førti minutter var spilt, ledet hjemmelaget 18-16 i REMA 1000 Arena.  Da så det lyst ut med tanke på å ta poeng. Men så var det bortelaget fra Romerike som var hvassest da kampen skulle avgjøres og det endte med to-målstap for Flint Tønsberg.

Anna Klausen Jacobsen kom til Flint fra Gjerpen i sommer og har gradvis spilt seg inn i laget.  På onsdag fikk hun sitt definitive gjennombrudd i tellende kamp for Flint.  Hun scoret syv ganger fra høyrekant og ble kåret til banens beste spiller.

– Jo, det var gøy, det var et lite plaster på såret når vi gikk av banen uten poeng, sier Anna.  – Stemningen i gruppa er jo aldri bra når vi taper. Og i hvert fall ikke etter en sånn kamp som mot Romerike som vi skal vinne, sukker hun.

– Vi var litt opp og ned i prestasjoner på onsdag.  Vi har noen gode perioder og så har vi perioder som er dårligere med en del tekniske feil, som jeg tror tar oss, egentlig, oppsummerer Anna.

Lagledelse og spillere har hele sesongen vært dyktige til å legge kamper raskt bak seg og komme seg opp i ringen igjen raskt.  Siden torsdag har all fokus vært rettet mot søndagens motstander Oppsal.

– Ja, vi har snudd stemningen, det har vi klart, og det er vi jo nødt til også, presierer Anna.  – Vi er klare mot Oppsal.

– I Oppsal Arena blir det viktig å komme i flytsonen, få vekk tekniske feil og fortsette med godt forsvarsarbeid.  Man vinner ikke en kamp hvis man står dårlig i forsvar.  Vi står bra periodevis i forsvar på onsdag også og vi skal fortsette med det mot Oppsal.

Anna Klausen Jacobsen forteller at de først og fremst ønsker å vise at de kan spille god håndball.  Og ikke bare for alle som ser på kampen, men mest for sin egen del.  Det blir viktig at spillerne er tøffe mot seg selv og går på banen og tør å vinne, sier hun bestemt.

Hvilke muligheter har dere på søndag?

– Det er jo på bortebane vi vinner, så vi skal ha god mulighet! smiler hun.  – Vi skal kjempe godt for å ta begge poengene.

Søndagens motstander ligger som nummer 10 i REMA 1000 Ligaen etter 3 seire og 6 tap.
Seirene har kommet over lag som har slått Flint.  Romerike (32-26), Larvik (27-20), Tertnes (28-27) er blitt slått i tur og orden, mens Oppsal altså tapte klart for Fredrikstad, som Flint slo i oppgjøret før møtet med Romerike.

Spillere som har overbevist for Oppsal denne høsten er spesielt målvakt Lea Løkke-Øwre, midtback Marianne Haugsted, venstreback Lina Marie Jensen og venstrekant Nora Løken.

Mestscorende for Osloklubben er Marianne Haugsted (midtback) 50, Lina Marie Jensen (venstreback) 40, Tiril Spæren (linjespiller) 30, Julie Hattestad (bakspiller) 25, Nora Løken (venstrekant) 24 og Amalie Haug (høyrekant) 23.

Mange av spillerne på A-laget spiller også i Jenter 20 og har spilt seg helt frem til semifinale i NM 20 og møter Aker 30. november.