Foto: Kenneth McDowell

Angunn: – Det er ekstremt stort, jeg tror ikke jeg selv klarer å innse hvor stort det er

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
30. november 2021

Det er et steg opp fra spill i Ålgård i 1. divisjon til Sola i toppdivisjonen, men 2001-modell Angunn Gudmestad har raskt tatt det nye nivået.  Mye av grunnen er at Sola legger opp spillet etter hennes kvaliteter og lar Angunn ha litt den samme rollen hun hadde i fjor som en gjennombruddsterk spiller.

–  Dette har vært en veldig lærerik overgang, forteller Angunn Gudmestad (20) begeistret.  – Det er bare en halv sesong siden jeg begynte, jeg føler jeg har kommet godt inn i gruppa på den korte tida. 

– Du merker at du må gi mer i hver duell på treningene og det er ikke like lett å komme forbi og du kommer ikke like lett til skuddsjanser.  Så du må være smartere i spillet enn tidligere.  Dette er med på å utvikle meg, sier hun. 

Foto: Kenneth McDowell


Hvordan har du tatt det nye nivået?

– Det er fortsatt ting jeg må jobbe mer med, men jeg føler jo at jeg har tatt nivået greit.  Det er et nivå opp og jeg kan ikke forvente at jeg kan gå ut på banen og klare alt med en gang.  Jeg føler jeg har klart å ta vare på de sjansene jeg har fått.

– Vi spiller på en annerledes måte enn hva vi gjorde i Ålgård, men jeg har litt den samme rollen som en fintesterk spiller eller gjennombruddspiller.  Sola er flinke til å legge opp spillet så jeg får brukt mine kvaliteter, sier hun fornøyd. 


Hvor fornøyd er du med egen prestasjon i høst?

– Det har vært helt greit, jeg vil jo alltid gjøre det bedre.  Det er noe jeg er fornøyd med og noe jeg ikke er så fullt fornøyd med, sånn vil det alltid være, sier Angunn beskjedent.

– Jeg har fått mye mer tillit og spilletid enn jeg hadde trodd på forhånd.  Vi har en del skader i laget som gjør at jeg får den tilliten og får vist meg fram.  Du kan si at jeg har vært litt heldig. 

Foto: Kenneth McDowell


Det å spille kamper ute i Europa er en ny opplevelse for Angunn og hun setter høyt opplevelsen om at Sola er kvalifisert til spill i Europa League etter jul.  Det ble klart etter sammenlagtseire over Kuban (68-57) og Astrakhanochka (56-52) i kvaliken.

– Det er ekstremt stort at vi skal spille Europa League, jeg tror ikke jeg selv klarer å innse hvor stort det er, faktisk, sprudler hun.  – Det gir enda mer kamptrening og det er kjekt å spille mot lag som vi ikke spiller imot her hjemme i serien.  I tillegg til at de spiller annerledes håndball i andre land, det er moro å spille mot hardere motstand og oppleve tøffere dueller.  Det liker jeg godt, smiler Angunn. 

– Det har vært tøffe kamper i kvalifiseringen hvor vi har måtte prestere godt for å vinne.  Men jeg synes vi har klart å gjøre det bra og har stått i sammen som et lag og har vist at vi har gode spillere på alle posisjoner.

Foto: Kenneth McDowell


Sola har også gjort en sterk høstsesong i REMA 1000-ligaen og ligger på delt sølvplass sammen med Storhamar etter 9 seire og 2 tap.  Sola og Storhamar møtes til sølvkamp 5. januar.  Angunn har scoret 21 ganger i serien.

– Det har vært ekstremt kjekt i høst, men det har også vært et hardt kampprogram med ofte to kamper i uka.  Men det har vært veldig gøy og er en opplevelse som jeg ikke har vært med på før, så jeg har lært mye av det. 

– Steffen er god til å legge opp riktig belasting i laget med fysisk trener.  Og så må vi være dedikerte og være flinke til å begrense treningsmengden til en mengde du tåler.  Jeg føler ikke det har vært noe problem.


Blir du sliten i hodet med så mange kamper i løpet av kort tid?

– Både og, du merker det jo, men jeg ble fort vant til det. 


Hvordan er selvtilliten etter en så god høst?

– Det går opp og ned.  Når du får det til, er det en dans på roser, men når du ikke får det til, er det ikke fullt så gøy.  Det er noe jeg må jobbe med.  Når jeg ikke får det til, må jeg klare å omstille meg litt fortere.

– Nå skal jeg jobbe for å utvikle meg videre og gjøre det bra og håpe at treneren er fornøyd med den innsatsen jeg legger ned, forteller bakspilleren avslutningsvis.