Foto: Solveig Jåstad

Andreas Horst Haugseng: – Blir rått å få spille Champions League!

Tekst: Magnus Stenseth
28. juni 2022

Andreas Horst Haugseng har blitt enig om en overgang fra Nærbø til Elverum Håndball kommende sesong, og det var en blid gutt fra Jæren Elverum snakket med mandag formiddag.

Du er klar for din første sesong med Elverum. Hva tenker du om å bytte klubb etter den suksessen Nærbø opplevde denne sesongen?

-Jeg gleder meg utrolig mye til å flytte bort og ikke minst spille for Elverum. Det blir spennende å prøve noe nytt og treffe nye folk å få nye impulser. For min del valgte jeg å ta et siste år i Nærbø i fjor, så jeg var forberedt på at det ble det siste. At det skulle bli en så bra avsluttning hadde jeg aldri turt å drømme om, sier Haugseng og sikter til Europacup-gullet med Nærbø

Elverum har spilt Champions League i mange år nå, og i dag ble det bekreftet at det blir ny sesong i EHF Champions League! Hva tenker du om det?

-Det blir helt rått å få spille Champions League og spille mot lag jeg bare har sett på TV. Elverum har jo nesten blitt fast inventar i CL så at de klarte det igjen viser jo bare hvor fantastiske hele organisasjonen er!

Hvilke lag har du aller mest lyst til å møte?

Det er utrolig mange kule lag man kan møte. Men for min del vil Kiel, Vezprem og kanskje Kielce være topp 3 lag.

Du kommer fra en Europa-suksess og skal nå være med å legge tilrette for en ny. Hva kan du bidra med inn i Elverumstroppen kommende sesong?

Jeg håper å kunne bidra i den rollen jeg blir satt til å gjøre. Laget er alltid det viktigste og sånn kommer det alltid til å være. Så ser jeg veldig fram til å møte de andre på laget og å komme igang!