Foto: Jeanette Røhmer

Amalie Mogstad vraket tilbud fra REMA 1000-ligaen og fortsetter i Nordstrand

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
9. april 2021


Linjespiller Amalie Mogstad (21) gikk fra Aker til nyopprykkede Nordstrand i fjor sommer. Hun fikk tidlig kapteinansvar og har bidratt sterkt til at laget ikke ble en kasteball i sin comebacksesong i 1. divisjon.  Nå ønsker hun å bidra ytterligere til gjenreisningen av en av Oslos håndballstoltheter og har sagt nei til klubber i REMA 1000-ligaen og fortsetter i Nordstrand også neste sesong.

– Jeg trives veldig godt i gruppa, og har stor tro på at vi kommer til å hevde oss godt i 1.divisjon neste sesong, forteller Amalie Mogstad. – Vi har mye kvalitet i laget, og blir stadig mer samspilt, så jeg tror det kommer til å bli veldig bra.

– I tillegg har vi et veldig dyktig team rundt oss og en fantastisk arena å spille i, så alt ligger til rette for at vi skal lykkes og ta nye steg sammen.

Foto: Jon Forberg


Det at kapteinen vraket muligheten for eliteseriespill, beror også på at hun ønsker å være i en klubb hvor hun kan utvikle seg.

– Akkurat nå føler jeg at jeg kan utvikle meg mest i den rollen jeg er tildelt i Nordstrand.  Jeg setter spilletid høyt akkurat nå for å kunne ta nye steg, samtidig som det har vært lærerikt å være kaptein å gå litt foran, sier hun og legger til:

– Det er en rolle jeg trives godt i og føler jeg vokser mye på. 

– Men samtidig satt det langt inne å takke nei til eliteseriespill, innrømmer Mogstad.  – Jeg vil jo aller helst spille på det øverste nivået.  Men jeg følte at akkurat nå trenger jeg en sesong til i Nordstrand for å ta nye steg.  Og kanskje overgangen til eliten blir litt morsommere når den tid kommer.  Jeg har lyst til å stå de viktige minuttene på banen og være en stor bidragsyter for laget mitt. 


Hodeskade

Amalie Mogstad fikk høsten 2019 erfare hvordan hverdagen er periode drastisk ble endret ved at hun fikk en ball i hodet på trening.  Det førte til at hun måtte ligge dag ut og dag inn på et mørkt rom i en lengre periode før hun ble frisk. 

– Det var kjempetung periode, forteller hun.  – På mange måter taklet jeg det dårligere enn korsbåndskaden jeg hadde i 2018, fordi det var så vanskelig å vite når jeg var tilbake. 

– Og ikke minst så var det vanskelig å styre selv når jeg kunne gå tilbake i trening og hvordan jeg skulle trappe opp uten at det gikk for fort.  Og det ikke å kunne trene i det hele tatt og bare så vidt kunne gå turer, er jo veldig uvant for en håndballspiller som trener hver dag.

Foto: Beate Oma Dahle


Det var på en treningssamling med Aker Topphåndball i Kina at hun fikk en ball i tinningen.  Hun ble liggende en stund på hotellet med hodepine og da hun forsøkte å være med på sightseeing og fikk litt puls, merket hun et intenst trykk i hodet og måtte gå tilbake til hotellrommet.

Etter at hun kom hjem til Norge følte hun seg litt bedre og begynte å trene noen dager etterpå.  Men etter en kamp for 2. laget smalt det skikkelig igjen, og det satt i veldig lenge.

– Jeg begynte å trene igjen for tidlig.  Jeg følte meg egentlig fin og trodde jeg var klar for den kampen, men det var jeg definitivt ikke. Jeg hadde konstant vondt i hodet i flere uker og måtte ligge på et mørkt rom.  Jeg måtte også droppe mobil og pc, det ble for belastende for hodet, forteller hun.  – Det var en skade som var med meg hele dagen og hele natta – det ga seg aldri.  Jeg var mye frustrert og lei meg i den perioden, jeg synes det var skummelt og ubehagelig. 


Rakk Spektrum

Etter en måned helt i ro, slapp hodepinen og Amalie begynte så smått å trene igjen.  Hun hadde en målsetting om å rekke NM20-finalen i Spektrum og hun rakk den og fikk spilt noen minutter og ble NM20-vinner etter seier over Rælingen i finalen.

– Heldigvis merker jeg ikke til hodeskaden nå, og det er jeg veldig glad for.  Det satt lenge i og jeg tror jeg er heldig som ikke kjenner noe til det nå lenger, sier Amalie takknemlig.

– Jeg tenker heldigvis ikke noe på det når jeg spiller, men ja, jeg er engstelig for at jeg skal få en hodeskade igjen.  Jeg har ikke lyst til å oppleve det igjen og unner ingen andre det heller.

Foto: Arild Jacobsen


Nådde målsettingen

Nordstrand ligger på sjuendeplass i sin comebacksesong i 1. divisjon.  Laget har gjennomført en litt merkelig sesong hvor de var vant alt av kamper på bortebane i høst, mens på hjemmebane ble det kun tap.  Ikke før i den sjette hjemmekampen kom årets første seier i Nordstrand Arena. Kapteinen oppsummerer sesongen slik:

– Vi nådde målsettingen vår og ligger foreløpig på en sjuendeplass.  Og er egentlig fornøyd med det, selv om jeg tror at hele gruppa sitter inne med at vi hadde mer å gå på. 

– Vi fikk ikke ut hele potensialet vårt i år, mener hun.  – Vi har vært litt ustabile, det tok litt tid før det løsnet på hjemmebane for eksempel.  Men alt i alt er vi fornøyd med at vi nådde målsettingen vår og så tror jeg at vi skal bli farligere neste sesong nå som vi har fått mer 1. divisjonserfaring. 

– Jeg håper at Nordstrand er på vei mot gamle høyder.  Denne sesongen var det mye nytt og en ny divisjon for mange. Nå føler jeg vi har begynt å finne ut av det og jeg tror at når vi nå klarer å holde på viktige nøkkelspillere i laget, vil vi bygge videre og få til noe veldig bra fremover, avslutter linjespilleren ivrig. 


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png