Alt snudd på ti dager – stortap for Runar – Norsk Topphåndball

Alt snudd på ti dager – stortap for Runar

-Alt var dårlig, det er ikke så mye mer å si om det. Vi er ikke spesielt gode når vi ikke er ett hundre prosent til stede. Drammen på 80 prosent holder ikke på dette nivået, sier trener Kristian Kjelling.

Han hadde tungt for å forklare nimålstapet for Runar bare ti dager etter at de slo nettopp vestfoldingene med ni mål i Brandengahallen. Og denne kampen kom Runar med et svakere lag enn det de stilte med i treningskampen.

-Jeg tror spillerne var veldig skuffet over at treningsleiren i Danmark neste uke, med to fine kamper, ble avlyst. Det påvirket nok gruppa inn mot denne turneringen, mener Kjelling.
Han mente han kunne se det allerede på oppvarmingen at dette ikke var DHK der de skal være bare noen korte uker før europacupkamper mot Kolstad. Og seriestart mot Fjellhammer. I etterkant var han veldig tydelig på at DHK på 80 prosent ikke holder på dette nivået, og at det var bare en ting å gjøre, og det var å vise en helt annen side av seg selv i søndagens kamp.

Elverum tapte sin kamp mot svenske Sävehof, og dermed blir det taperoppgjør mellom Elverum og DHK klokken 18.00 søndag.

Viktor Petersen Norberg ble DHKs toppscorer da det ble stortap for Runar i den første turneringskampen på Elverum. Foto Roy Johnsen.

Viktor Pettersen Norberg var også veldig klar på at DHK ikke var på i det hele tatt i de 60 glovarme minuttene i Terningen Arena. Han selv inkludert. Men han klarte å løfte spillet sitt etter pause, og ble lagets toppscorer med seks spillemål. Uten at han brydde seg så veldig mye om det.
-1. omgangen var jeg ikke på i det hele tatt, mens 2. omgangen min nok var bedre enn de første 30. Men jeg har mye mer å gå på. Uansett skal vi ikke være bekjente med det vi leverte her. De få treningskampene vi har må vi bare utnytte bedre enn dette, mener han.

Måtte jage

DHK ledet en gang i kampen, på stillingen 2-1, og siden måtte de jage. Og det gjorde de med mange skuddbom og tekniske feil, og spesielt før pause var Runar flinke til å utnytte dette til å sende spillerne på kontringer. Som oftest helt alene.
Andreas Björkman-Myhr spilte den første omgangen i mål for DHK, og han kom fra det med godkjent.
Runar ledet det meste av den første omgangen med fire og fem mål, men Gøran Sørheim tok skikkelig tak en periode, fikk med seg Kristian Rammel på strek, og plutselig sto det 13-13. Da hadde DHK også en god periode i forsvar. Så glapp det litt igjen inn mot pause, og den tok Runar med ledelse 18-16.

Andreas Björkman-Myhr spilte til godkjent i den første omgangen mot Runar. Foto Roy Johnsen.

Skjøt målvakt god

Andre omgang ble preget av mange dårlige valg og dårlig utførelse, og mens DHK skjøt Runars tredjevalg i mål til andre omgangs beste spiller, fikk ikke Bergsholm Kristensen tak på skuddene de 30 minuttene han spilte.
DHK forsøkte seg også med spill syv mot seks, men det ga Runar fire enkle mål i tomt mål.
Viktor Petersen Norberg hevet som allerede nevnt spillet sitt etter pause, og var vel sammen med Björkman-Myhr, Sørheim og Rammel de som kom greiest fra det.
På det som på mange måter var en syltynn prestasjon av laget som helhet.

Gøran Sørheim tok tak og fikk DHK inn i kampen igjen i slutten av førsteomgangen. Foto Roy Johnsen

Som en hyggelig fotnote kan det jo nevnes at Ola Romsaas fikk noen minutter på banen etter hans lange skadefravær fra laget. Ola har trent godt med laget en periode nå, og slapp til litt ut i andre omgang.
Herman Gabriel Vildalen er ennå ikke spilleklar etter sin skulderskade.