Foto: Svein André Svendsen

Alma Hasanic Grizovic: – Jeg mener vi kan overraske

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
2. juli 2020

I et ungt og urutinert Larvik har veteranen Alma Hasanic Grizovic (31) vært god å ha. Hun har levert en kjempesesong i buret og har gitt trygghet til medspillerne og mener bestemt at Larvik kan overraske i REMA 1000-ligaen.

Alma har tidligere spilt i Nordstrand, Njård, Glassverket, Larvik og Storhamar.  Nå går hun inn i sin sjette sesong som Larvikspiller.

Da Larvik ble plassert ned til 1. divisjon forsvant alle spillerne.  Men Alma valgte å komme tilbake til klubben etter 2 år i Storhamar.  Hun ønsket å være med å få Larvik opp igjen.

– Jeg er litt sånn type at jeg liker å få ansvar og liker å ta ansvar.  For min del var jeg veldig bevisst på å være den gamla i laget som har rutine og som kan skape en stabilitet og trygghet for de yngre.  Så for meg var det naturlig å bekle en sånn rolle, sier hun.

– Jeg var bare meg selv, egentlig.  Jeg spilt en del år i eliteserien og går inn i kamper med en helt annen ro enn hva jeg har gjort tidligere.  Hvis vi hadde kamper hvor vi ikke var stabile og slet, jobbet jeg med spillerne når de stod i forsvar for å skape en trygghet blant oss.  Etter kampen mot Fjellhammer var det aldri en utrygg kommunikasjon mellom forsvar og målvakt.  Vi har vært stabile og gode i forsvarsspillet og det har vært målet mitt også.  Der skal vi være best, understreker Alma.

Foto: Svein André Svendsen


Ble motivert når Larvik mistet plassen

– Jeg var veldig skuffet da jeg fikk vite at vi måtte spille i 1. divisjon.  Men jeg har vært med Glassverket en sesong i 1. divisjon og rykket opp til eliteserien og jeg vet hvor fantastisk følelse det er å lykkes med et opprykk.  Vi mistet nesten Larvik Håndballklubb pga økonomiske problemer, og motivasjonen min ble enda sterkere da vi mistet plassen på øverste nivå og få laget opp igjen der klubben hører hjemme.

– Forrige gang jeg var i Larvik spilte vi i Champions League og hadde nesten bare landslagsspillere. Men det som har vært moro denne sesongen her at vi har vunnet nesten alle kampene.  Så forskjellen ble ikke så stor.  Vi har hatt en kjempegod sesong.  Vi har ikke penger til å kjøpe inn dyre landslagsspillere og må bygge lokalt. Vi skal bygge Nye Larvik fra bunnen.  Det er et prosjekt det er spennende å være med på.

– Jeg er bare 31 år gammel, så jeg er ikke en gammel målvakt enda, ler Alma.  – Så lenge det er kvalitet og jeg har motivasjon så blir jeg med. 


Satte krav til hverandre

Jeg sitter igjen med følelsen av at vi fant våre roller i laget raskt.  Vi har kunnet sette krav og spillerne har vært ambisiøse og gode til å krige og jobbe.  Det har gjort at vi har ligget på topp det meste av sesongen.

– Vi visste ikke vi heller da vi startet sesongen i fjor, om dette kom til å gå.  Vi fikk en ekstra motivasjon av at vi presterte godt og fikk de resultatene vi ønsket.  Det gir en god følelse inn mot spill i REMA 1000-ligaen, sier hun. 


Larvik attraktive igjen

– Vi mistet en del spillere i fjor og det var kanskje ikke så attraktivt å komme til Larvik.  Men nå merker jeg at folk prater om klubben igjen.  Den jobben som er blitt lagt ned av spillerne, styret og ellers i klubben har gjort at interessen har blusset opp igjen. 


Kan overraske

– Jeg har spilt i REMA 1000-ligaen tidligere og ser for meg at Larvik skal ha gode muligheter.  Jeg vet hva som kreves og hva som forventes, og jeg tror absolutt at den gjengen vi har nå har mulighet til å bite i fra seg.  Vi skal jobbe knallhardt med samme strategi som i fjor.  Jeg mener vi kan overraske.