Foto: Terje Refsnes

Alle gode ting er tre….

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
11. desember 2020

Det spilles tre kamper i 1.divisjon i helgen. Det store spørsmålet er om Kristiansand tar innpå de to lagene som ligger i toppen av tabellen eller om Falk Horten klatrer opp på tredjeplassen? En kamp lørdag og to søndag.

12 desember

Falk Horten – Fold HK i Lystlunden Arena kl 16:00

Med hjemmeseier styrker Falk Horten plassen sin i «kvalifisering for opprykk» gruppen, med borteseier så står begge lag med like mange poeng, men Fold «rykker frem i køen» etter innbyrdes oppgjør.

Før kampen ligger Falk Horten på fjerdeplass med 17 poeng mens Fold ligger på plassen bak med 15 poeng. Oppgjøret mellom de to tidligere i høst endte med poengdeling.

Falk Horten tok begge poengene borte mot Sandens i omtrent siste sekund etter en tett og jevn kamp i forrige kamp. Hjemmelaget har ikke avgitt poeng siden de ble slått av Sandens på hjemmebane i midten av oktober. Fold slo TIF Viking relativt greit på hjemmebane forrige helg.

Om du ikke har andre alternativ så ser du kampen på HandballTV.com, med sendestart kl 16:00

13 desember

Charlottenlund – Stavanger i CSK Varmbo Arena kl 16:00

Selv om det ble tap så spilte Charlottenlund til tider en meget god kamp mot Follo onsdag kveld. Stavanger har ikke spilt kamp siden 29.november da det ble tap for Follo. På tabellen finner du Charlottenlund med 12 kamper og 8 poeng mens Stavanger har 11 kamper og 9 poeng.  Lagene har nedrykksstreken mellom seg.

Høstens oppgjør endte med to-måls seier til Charlottenlund. I en kamp hvor Charlottenlund ledet store deler av oppgjøret før Stavanger kom sterkt på slutten og utlignet fem minutter før full tid. Men da var det slutt på kreftene og Charlottenlund fikk med seg begge poengene.

Vil du se hvordan det går søndag? Still inn på Direktesport.no

TIF Viking – Kristiansand i Haukelandshallen kl 18:30

Begge lag spiller for opprykk. Kristiansand må vinne i Bergen for ikke å falle for langt bak de to andre lagene i toppen, Follo og Nøtterøy. Kristiansand har færre kamper spilt enn de to andre, så de har litt å gå på der. TIF Viking må vinne for ikke å miste kontakten med kvalifiseringsplassene.

Da lagene møttes i Kristiansand tidlig i sesongen ble det en litt frem og tilbake kamp der Kristiansand først tok en grei ledelse før TIF Viking utlignet og kampen vippet en kort periode. Da tok hjemmelaget grep og det hele endte i seier til Kristiansand.

TIF Viking møtte Fold i Rykkinhallen sist runde, det endte med hjemmeseier. Samtidig hadde Kristiansand besøk av Follo. Den kampen endte med en ganske klar borteseier.

Kampen ser du også på HandballTV.com med sendestart kl 18:20