Aker vant komfortabelt over Follo HK Damer søndag kveld – Norsk Topphåndball

Aker vant komfortabelt over Follo HK Damer søndag kveld

Søndag kveld var det klart for nok en kamp om viktige poeng når Aker møtte Follo i REMA1000-ligaen. Basert på tabellposisjon og poeng, var dette en kamp Aker både skulle og måtte vinne. Men Follo har vært Akers «nemesis» før, og det var et tydelig heltent Follo-lag som møtte i Oppsal arena denne kvelden.

Og det var bortelaget som innledningsvis ville mest, mens et noe avventende Aker-lag fremstod som noe nervøse og litt famlende. Og da det etter 10 minutter spill stod 9-6 til Follo, syntes Lars Abelsen at det var på sin plass med kampenes første time-out. Og pustepausen gjorde tilsynelatende godt for hjemmelaget, som brukte kun kort tid til å utlikne stillingen til 10-10.

Deretter fulgte en liten periode der lagene byttet litt på å ha ledelsen, før Aker bestemte seg for at nok er nok. De siste åtte minuttene før pausen vant Aker 7-1, etter glitrende forsvarsspill, samtidig som de satte stor fart fremover når de vant ballkontroll. Hjemmelaget kunne dermed gå til pause med en velfortjent ledelse 20-14.

Selv om Follo-laget yppet seg litt i begynnelsen av andre omgang, var seieren egentlig aldri truet i Oppsal arena denne kvelden.

Aker fikk etter hvert full kontroll på det offensive spillet til Follo, samtidig som det kollektive spillet fremover kom til sin rett. Og når begge målvaktene leverte, kunne Aker-jentene til slutt juble for seier 34-22, og to nye viktige poeng i forsøket på å nå en sluttspillplass.

Marthine Svendsberget ble med sine syv spillemål nok en gang kåret til Aker beste spiller. Det er også verdt å merke seg at hele 12 av Akers utespillere tegnet seg på scoringslisten denne kvelden, så bredden i laget er det ikke noe å si på.

Onsdag møter vi Larvik hjemme i Ullern flerbrukshall, og håper at ikke alle har dratt til fjells til tross for at det er vinterferie. For jentene våre fortjener at flest mulig tar turen og støtter dem, i det som nok blir vår eneste egentlige hjemmekamp i REMA1000-ligaen denne sesongen.