Foto Svein André Svendsen

Aker skal bare overleve – er best på Østlandet

Tekst: Arne Hole/NHF
7. oktober 2021

Foreløpig femteplass i serien får ingen i Aker til å sveve. Bortsett fra på frosk og innhopp.

Niendeplass forrige sesong. Da fant Aker ut at å berge plassen kunne være et passelig mål denne sesongen. Når seks kamper har gitt åtte poeng og femteplass, betyr ikke det at treningene nå avsluttes med champagne og kanapeer. For trener Lars Abelsens befaling er så nøktern som den kan få blitt: behold beina på parketten! Altså bortsett fra på frosk og innhopp.

– Vi prøver å ikke tenke så langt frem. Dette er en lang maraton, inkludert NM. Det er ingen grunn til å omstille målet. Vi har fått en god start fordi vi har vært godt fokusert og har hatt en god inngang på kampene, sier Abelsen.

Før denne sesongen sa 51-åringen takk for seg etter åtte sesonger med Follos damer, og han tok med seg assistent Atle Stenvik. De to har funnet en samarbeidsform som Abelsen skryter mer av enn poengfangsten – enda den har vært god den også.

– Vi hadde for så vidt en hyggelig kamp hjemme mot Sola i åpningen, selv om det ble tap. Så visste vi at nummer to og tre kampene mot Flint og Larvik ville bli viktige. Vi greide å få til en boost mot Flint, og den tok vi med oss til Larvik også. Det ga oss fine opplevelser som vi har tatt med videre, forklarer Abelsen.

Ikke fullt så fin er opplevelsen av hjemmebane. Den nye Ullernhallen står ferdig og fin, men tilfredsstiller ikke NHFs krav til tilskuerkapasitet. Det får Abelsen til å sukke.

– Det er synd at ikke Oslo kommune engasjerer seg mer i topphåndballen. Vi må leie oss inn andre steder for å få spilt hjemmekampene. Andre kommuner har skjønt det og legger tilrette for det lokale flaggskipet. Jeg håper Oslo kommune på lengre sikt tar mer ansvar, sier sjefen – ikke bare for hovedstadens beste lag, men hele Østlandets topplag.

Aker-jentene opplevde det store paradokset i søndagens hjemmekamp mot Oppsal. Hvor den ble spilt? I Oppsal Arena! Ellers skal også Nadderud Arena være hjemmebane for Oslo-klubben.

Aker var forrige sesong tuftet på juniorlaget som tok NM-gull i 2019/2020. Før denne sesongen ble det imidlertid tynnet ut, fire «juniorer» og totalt seks jenter forsvant – i tillegg til at Karoline Borg ble gravid. Men som så ofte når noen forsvinner står andre frem. Marielle Daae Nordvang (21) har tatt rollen som krumtapp på midtbacken og driver av gruppen. Hun er med sine 49 fulltreffere på seks kamper bare ett mål unna å være seriens toppscorer.

– Marielle har vært veldig god. Det samme kan sies om målvakt Maren Austmo Pedersen som kom fra Charlottenlund. Hun brukte én kamp på å ta nivået! Men det er mange som har bidratt. Det er mye potensial i disse spillerne, avslutter trenerveteranen, som bruker tiden på forebyggende politiarbeid når han ikke leder Aker.

Lars Abelsen har vært flink til å forebygge også mot poeng til motstanderen.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

ER DU REMA 1000-ligaens beste tipper? Klikk på bildet og bli med du også!
Tippefrsit for Runde 7 er onsdag 13. oktober kl. 18.00