Aker med viktig seier over Flint Tønsberg – Norsk Topphåndball

Aker med viktig seier over Flint Tønsberg

Etter syv kamper på rad uten seier, var det klart for årets første «hjemmekamp», da Aker søndag kveld møtte Flint til kamp om viktige poeng i REMA1000-ligaen.

Det ble en slitekamp av det gode gamle slaget, der finesser og finspill var lagt bort, og der begge lag bar preg av et sterkt ønske om å skaffe seg etterlengtede poeng.

De ikke alt for mange tilskuerne i Oppsal arena satt nok med en følelse av at Aker var det beste laget gjennom store deler av kampen, men Oslo-laget klarte aldri ikke å «sage av greina».

Selv om Aker ledet med både tre og fire mål flere ganger i løpet av første omgang, sørget Flint, anført av en god Celine Vatne, for at Aker aldri fikk roen og muligheten til å stikke ordentlig i fra. Aker kunne gå til pause med ledelsen 15-14.

Først tre minutter inn i andre omgang klarte Aker å tilrive seg en tre-måls ledelse, en ledelse som skulle vise seg å holde helt inn.

Kampen endte til slutt med seier 28-24 til Aker, i en kamp som aldri ble vakker, men der to poeng smakte veldig godt for jentene fra Oslo Vest.

Banens beste kunne vært Marielle Nordvang med sine 10 mål, fire av dem fra merket. Eller Freja Christensen som med sine seks spillemål på syv forsøk var en konstant trussel på venstrekanten vår. Eller Ine Grimsrud som med sitt overblikk og fysikk er den ubestridte sjefen i forsvaret. Juryen endte til slutt, helt fortjent, på Maren Austmo Pedersen, som på den interne statistikken hadde en redningsprosent på nesten 50%.

Neste kamp Follo spilles neste lørdag i Nadderud Arena, der vi møter Larvik til kamp om nye viktige poeng i REMA1000-ligaen.