Aho toppscorer da DHK vant med tolv i europacupen – Norsk Topphåndball

Aho toppscorer da DHK vant med tolv i europacupen

-Jeg tror ingen av spillerne ville ha det vi presterte på Færøyene hengende over seg lenger enn nødvendig, og det var en helt annen konsentrasjon og intensitet i det vi gjorde i dag, sier trener Kristian Kjelling.
– Samtlige var mer tilstede i denne kampen, legger han til.

Viktor Petersen Norberg (f.v.), Oskar Olafsson og Espen Gommerud Våg tettet godt igjen i DHKs midtforsvar, og da det var ti minutter igjen av kampen, hadde H71 bare scoret 15 mål. Nå ble det 20 baklengs til slutt, men det er kan nok DHK-spillerne leve med når de selv scorer 32 mål. Foto Roy Johnsen

DHK hadde to mål å gå på etter bortekampen for en drøy uke siden, og bestemte alt fra start hjemme i Drammenshallen. Det ble en tålmodighetsprøve, for H71-spillerne dro ned tempoet fra første angrep. Forsvarsspillet var knallbra stort sett gjennom hele kampen, spesielt i de periodene de ble utfordret av H71s spill med syv angrepspillere, og tomt mål. I angrep kom de seg til mange gode sjanser, og selv om det ble noen bomskudd innimellom, scoret de tross alt 32 ganger.
-Innstillingen og innsatsen var den store forskjellen fra det første oppgjøret. Der borte var vi daffe og innsatsen var ikke ett hundre prosent. Vi vet jo at vi kan spille håndball, så kanskje skulle det ikke mer til enn at vi fikk en velfortjent fridag torsdag etter seriekampen mot Sandefjord onsdag kveld. I dag var vi piggere, og hadde mye mer energi i spillet vårt, sier Sindre Aho.

Sindre Aho var en av mange DHK-spillere som bidro med mye energi i spillet sitt. Foto Roy Johnsen.

Han ble lagets toppscorer sammen med Oskar Olafsson, begge med seks mål. Aho bidro også med fem målgivende pasninger. Han var også helt avgjørende i sluttfasen med fem av de åtte siste målene da DHK snudde kampen, og vant med 22-20 i bortekampen på Færøyene. Da avsluttet han kampen med å få fingeren ut av ledd.
– Det var jo også veldig viktig at Andrè leverte flere redninger enn det vi strengt tatt kan forvente i en slik kamp, mener Aho.

Andrè Bergsholm Kristensens spill etter pause gjorde at han endte opp med en redningsprosent på nærmere 45 prosent. Her redder han ett av skuddene fra kantspilleren Jon Roi Morg Hognesen. Foto Roy Johnsen.

Andrè Bergsholm Kristensen sto samtlige 60 minutter denne gangen, og etter en redningsfattig førsteomgang (fire), kom han opp i anselige 13 redninger etter pause. Og 17 totalt på 37 skudd mellom stengene lar seg høre.
– Det var sinnssykt bra forsvarsspill i første omgang også, så jeg fikk like god hjelp da. Forskjellen var at fikk redningene på direkten fra start etter pause, jeg sto mye bedre teknisk, og det gjør noe med selvtilliten din mellom stengene. De dro ned tempoet hele tiden, og det blir slitsomt både fysisk og mentalt. I tillegg spilte de mye syv mot seks, og det også gjør det hele til en mental utfordring for de er hele tiden i nesten-situasjoner tett på forsvaret, forteller Bergsholm Kristensen.
Kampen var egentlig avgjort da Gøran Sørheim scoret på en flyver etter oppspill fra Ola Hoftun Lillelien til ledelse 20-12 etter 40 minutter. Derfra og ut orket ikke gjestene å henge med ordentlig, og DHK fikk en god mulighet til å trene forsvarsspill mot syv angrepspillere. Det resulterte i flere ballvinninger og fremprovoserte tekniske feil hos motstanderne. Og mål på kontringer eller i tomt bur.
– Nyttig for oss, for det er jo flere og flere lag som har dette angrepsspillet i verktøykassa si, sier Sindre Aho.

3.runde trekkes mandag 26. oktober, og første kamp spilles 27. november.

Kampfakta:
Europacup, EHF European Cup
Drammen HK – H71, Færøyene 32-20 (15-9)

Sammenlagt 54-40.
Drammenshallen – 343 tilskuere.
Dommere: Andrzej Chrzan og Michael Janas, Polen.
DHK: Andre Bergsholm Kristensen (spilte 60 minutter) og Sander Drange Heieren – Kristoffer Raastad – Hoel 2, Gøran Sørheim 2, Oskar Olafsson 6, Viktor Petersen Norberg 5, Ola Hoftun Lillelien 4, Espen Gommerud Våg 2, August Olsen Storbugt 2, Sindre Aho 6, August Baskår Pedersen, Markus Foslund Niva, David Kalvø Valderhaug 3.
Toppscorer H71: Peter Krogh 6