Aalborg tilbake på vinnersporet – Norsk Topphåndball

Aalborg tilbake på vinnersporet

Etter VM-pausen har forhåndsfavorittene Aalborg sett seg nødt til å brette opp ermene. Tapet mot Skanderborg forrige uke kom som et sjokk på de rødkledde. Dermed ble kampen mot Fredericia ekstremt viktig for at en god sluttspillplass skal sikres.

Det ble en målrik affære i oppgjøret. Lagene gikk hardt ut, og målene kom susende inn, èn etter èn. Da det var spilt syv minutter av oppgjøret, var det scoret 14 mål. Stillingen 7-7.

Det vanligvis gode forsvarspillet til Aalborg var under pari, og gjestene spilte seg til gode sjanser store deler av første omgang.

Men med hjelp av en bunnsolid Mikael Aggerfoss, klarte hjemmelaget å reise seg til kampens første tremåls ledelse halveis ut i første omgang.

Fredericia slapp dog ikke opp på gassen, og hentet opp ledelsen til hjemmelaget. Aalborg karret seg til en ettmåls ledelse, 20-19 til pause.

Et pauseresultatet vi sjelden ser.

Barthold med fire

I andre omgang virket det som at Aalborg-trener Stefan Madsen hadde gitt en liten «bøtte» til sine spillere. Aalborg har levert varierende resultater i ligaen, og et nytt tap ville vært en liten «krise» for fjorårets mestere.

Fredericia gikk ut i 7 mot 6 spill i andre omgang. Til tross for gode muligheter, var en heltent Mikael Aggerfors fortsatt i form. Kombinert med godt forsvarsspill, og en solid Sebastian Barthold (4 mål), reiste hjemmelaget sakte men sikkert ifra.

Med seks minutter igjen på klokken, økte Aalborg ledelsen til fire mål- Derfra ble den en transportetappe for de rødkledde.

Mestscorende for Aalborg var tidligere Elverum-spiller, Lukas Sandell (7).

Sluttresultatet ble 34-29 til Aalborg over Fredericia

Aalborg Håndbold – Fredericia Håndbold 34-29 (20-19)

Aalborg Håndbold : Lukas Sandell 7, Nikolaj Læsø 6, Magnus Saugstrup 6, Mark Strandgaard 6, Sebastian Barthold 4, Felix Claar 3, Mikael Aggefors 1,  Mads Christiansen 1.

Fredericia Håndbold : Martin Bisgaard 8, Kristian Stoklund 8, Rasmus Ejlersen 3, Jakob Mikkelsen 3, Mathias Hedegaard 3, Nicolaj Nørager 2, Mads Lenbroch 1, Kasper Young 1.