Aalborg med knallsterk seier mot Sagosen og THW Kiel – Norsk Topphåndball

Aalborg med knallsterk seier mot Sagosen og THW Kiel

Den åttende runden av årets Champions League for herrer gikk av skaftet onsdag kveld. Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen fikk besøk av sine landslagskollegaer, Sander Sagosen og Harald Reinkind. Det ble dramatikk helt til siste sekund, og alle nordmennene var sentrale i oppgjøret.

Forrige torsdag tapte Aalborg mot THW Kiel i Sparkassen Arena, mye på grunn av Niklas Landin. Mannen som mange omtaler som «verdens beste» målvakt var i det umulige hjørnet i Tyskland.

Og Danmarks landslagsmålvakt åpnet oppgjøret med en bunnsolid redning på forsøket til Aalborg`s Nikolaj Læsø. Men til Aalborg-trener Stefan Madsens store glede, hadde hjemmelaget betydelig bedre uttelling mot deres landsmann onsdag kveld.

Svenske Felix Claar slo igjennom i Champions League som 17-åring, og den nå 25-årige playmakeren skapte store problemer for Kiel. Den fotrappe svensken scoret- og serverte lagkamerater gjennom hele omgangen.

Men Sander Sagosen og de andre Kiel-stjernene fortsatte å score mål i motsatt ende av banen. Etter 23 minutter av kampen var stillingen 13-13.

Da slo Mikael Aggerfors til med en strafferedning, som ga hjemmelaget momentum. Aalborg var plutselig foran Kiel med 3 scoringer.

Harald Reinkind og Kiel våknet dog opp rett før pausen. Da lagene gikk til pause var stillingen 17-16 til Aalborg.

Stefan Madsens mannskap startet omgangen best, og satte fire baller i nettet før Filip Jicha så seg nødt til å bytte ut Niklas Landin. Nikolaj Læsø var i fyr og flamme i Aaron Palmarsson`s fravær, og dansken skapte hodebry for THW Kiel.

10 minutter ut i omgangen ledet hjemmelaget 24-21.

Da det gjenstod 7 minutter av kampen startet de tilreisende fra Kiel en voldsom sluttspurt. På få minutter hadde tyskerne nesten hentet inn Aalborg sin firemåls-ledelse. I de siste minuttene av kampen brant Benjamin Jakobsen en mulighet mot Landin, men Kiel klarte ikke å score i det påfølgende angrepet.

Dermed kunne kampens store spiller, Nikolaj Læsø sette inn sluttresulatet, 35-33.

Aalborg Håndbold – THW Kiel 35-33 (17-16)

Aalborg Håndbold : Nikolaj L. Christensen 9, Lukas Sandell 6, Kristian Bjørnsen 4, Henrik Møllgaard 4, Felix Claar 4, Benjamin Jakobsen 3, Sebastian Barthold 2, Valdemar Hermansen 2, Juster Juul-Lassen 1.

THW Kiel : Niclas Ekberg 7, Patrick Wiencek 5, Miha Zarabec 5, Sander Sagosen 4, Steffen Weinhold 4, Harald Reinkind 4, Magnus Landin 2, Hendrik Pekeler 1, Mykola Bilyk 1.