Foto: Stian Bye Høgsveen / S.H. Photography

«Å slå Tertnes etter den uken vi har hatt, er helt utrolig»

Av: Eline Solstad/NTH

Storhamar – Tertnes: 32-28
Dette skriver Espen i Storhamar etter kampen: Nå har vi akkurat slått Tertnes her hjemme. Jeg sitter i garderoben og er helt sinnssykt fornøyd! Å slå Tertnes i seg selv er veldig godt gjort. Å slå Tertnes etter den uken vi har hatt, er helt utrolig. Magnus sier det er det beste vi har gjort så langt, rammene tatt i betraktning, og det er jeg helt enig i. Vi hadde en blytung opplevelse i Tyskland, med et surt tap etter en fæl 1. omgang. Vi er 1 mål fra å gå videre fra en tøff pulje og 2 mål fra å vinne hele puljen. Ingen levnet oss en sjanse i den gruppen der, så vi er utrolig stolte over den prestasjonen nå i ettertid, men søndagen var fryktelig tung og vond. Vi kjørte en rask økt tirsdag hvor jentene løp mye og skjøt litt. Taktikken ble lagt litt til side og vi tenkte på oss selv. Når jentene da svarer som de nettopp gjorde blir Magnus og jeg så fryktelig stolte. Dette er voldsomt godt gjort. Nå gleder vi oss til Fana på lørdag. De gav oss en liten på trynet her hjemme i BoligPartner. Det skal vi hevne nå.

Sola – Vipers: 28-33
Dette skriver Vipers etter kampen: Sola viste i perioder at de er et godt håndballag, og selv om Vipers-jentene var best måtte de jobbe hardt både i angrep og i forsvar. På et par tidspunkt i den første omgangen ledet jentene i rosa med seks mål, men Sola reduserte med to mål, og på stillingen 9-13 tok Ole Gustav Gjekstad en timeout. Der etterlyste Gjekstad mer råskap både i angrep og i forsvar. De siste åtte minuttene fikk Gjekstad full uttelling. Vipers slapp kun inn ett mål, og satte selv fem baller i nettet. Det gav pauseresultatet 10-18. I andre omgang i en fullsatt Åsenhallen skjedde det likevel noe.. Sola signerte Emma Johannesen Haugstvedt i landslagspausen, og bakspilleren skulle virkelig vise seg frem da hun fikk muligheten med 20 minutter igjen å spille. Haugstvedt gav seg ikke før hun hadde satt fem baller i nettet, og lagt opp til ytterlige seks Sola-scoringer.

Inspirert av Haugstvedt kom Sola stadig nærmere i målprotokollen, og da ledelsen hadde krympet med fire mål tok Gjekstad sin første timeout i den andre omgangen. Etter noen velvalgte ord fra treneren vår tok Vipers over kampen igjen.