61 norske mål i Champions League åpning! – Norsk Topphåndball

61 norske mål i Champions League åpning!

61 norske mål ble det i første runde av DELO EHL Champions League som ble spilt i helgen. Vipers vant på bortebane mot Krim Mercator med 27-26, en kamp som ble litt vel spennende på slutten. Etter en meget sterk åpning med en 6-2 ledelse og i pausen fem mål opp med stillingen 14-9, ga ikke Krim Mercator opp. Uten en meget inspirert Evelina Eriksson i mål, med en redningsprosent på 57 i første omgang, kunne dette gått galt sett med Vipers øyne. Eriksson ble den keeper med høyest redningsprosent i første runde av gruppespillet på hele 36 %! Imponerende. Heidi Løke ble kampens toppscorer med ni mål på elleve forsøk.

Andre norske jenter som gjorde seg bemerket i den første runde runden var Marit Røsberg Jacobsen i sitt Esbjerg som scoret åtte mål på ni forsøk. Esbjerg slo tyske Bietigheim med klare 33-26. Sanna Solberg scoret fem av fem og sammen med Marit Malm Frafjord og Kristine Breistøl scoret de fire norske 20 av Esbjerg 33 mål.

Veronika Kristiansen scoret syv av ni i rundens kanskje mest overraskende resultat, hvor hennes Györ spiller uavgjort 27-27 mot CSKA Moskva i den russiske hovedstaden.  Det er kanskje å ta konklusjon vel tidlig, men det kan se ut som om satsingen i Moskva gir uttelling, og det blir derfor litt ekstra spennende og se hvem som kommer videre etter det innledende gruppespillet.

Helgens spiller må allikevel sies ha vært Cristina Neagu i sitt CSM Bucaresti. Hun brukte storslegga med tolv scoringer mot Metz, resultat 31-26.

Førstkommende lørdag, den 19.sept, har Vipers hjemmekamp i Kristiansand mot ungarske FTP-Rail Cargo Hungaria kl. 18.00.