Foto: Sara Sanderød

Greier «de andre» å knappe inn på forspranget til Sandnes?

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
4. desember 2021

Vikhammer HK – Falk Horten i Malvikhallen kl 16:00

Vikhammer ligger farlig til under den nederste heltrukne streken og trenger sårt flere poeng for ikke å miste kontakten med lagene over streken. Og for å holde de to lagene bak seg bak seg. For en uke siden var Vikhammer en snartur til Bergen og fremadstormende TIF Viking. Og med et redusert mannskap ble det en tøff oppgave for Vikhammer gutten som måtte reise hjem med hele 44-20 tap i bagasjen.

Gjestene fra Horten ligger i andre enden av tabellen, med bare to lag foran seg. De kommer til Malvikhallen med kampen mot Follo friskt i minnet. Follo ledet den kampen med seks mål til pause, men det var Falk Horten som var best mot slutten og dro i land en ett måls seier 32-31.

Billetter til oppgjøret finner du her, og kommer du deg ikke i hallen følger du kampen via handball.no/live.

Eller følg med i hjemmelagets kanaler for en eventuell streaming av kampen.

Sandnes – OSI i Sandneshallen kl 16:00

Serielederen gikk på sesongens første tap i lokaloppgjøret mot Viking for to uker siden. Søndag kommer OSI til Sandnes på jakt etter flere poeng.

Hjemmelaget gjennomførte åtte runder uten poengtap og til tross for tapet mot nabo og rival Viking i runde ni så leder de fremdeles med tre poeng på nummer to på tabellen. Men skal de holde unna for lagene som kommer jagende bak så må de finne fram igjen vinneroppskriften og sikre seg to poeng på hjemmebane søndag.

OSI ligger på den siste trygge plassen, men det er større avstand opp til åttende plassen enn ned til syvende. Forrige runde hadde OSI besøk av Sandnes sin «overmann» Viking, og mens Sandnes holdt Viking til ett måls tap så ble det tolv måls tap for OSI mot Viking.

Ny dag og nye muligheter, og du finner billetter til oppgjøret i Sandnes sine systemer. I tillegg til i Sandneshallen så kan du (som vanlig) se kampen på Direktesport.no (her må du ha abonnement).

HK Herulf Moss – Fold HK i Mossehallen kl 17:00

De har hver sin seier, tabellnaboene i bunnen av tabellen. Men der Herulf har rekken 1-0-8 og to poeng står gjestene med 1-1-7 og tre poeng.

Det begynner å bli noen dager siden innsatsen til HK Herulf Moss ble belønnet med poeng. Vi må tilbake oktober og kampen mot Vikhammer. Den vant laget fra Moss med fire mål – på bortebane. Neste besøk i Trøndelag gikk derimot ikke like bra, da ble Charlottenlund åtte mål for sterke og det ble «bomtur» den gangen.

I likhet med Herulf Moss så tok også Fold HK årets første seier mot Vikhammer, og også det på bortebane. Men Fold fulgte opp seieren med uavgjort mot Stavanger kampen etter.

Herulf har for vane å spille gode kamper på hjemmebane så om du vil se hvordan det går 2.søndag i advent kjøper du billetter i Herulf sine systemer og ser kampen «live». Rekker du ikke oppmøte i Mossehallen finner du oppgjøret i Direktesport.no (krever abonnement).

Follo HK – Viking håndball i Stil Arena kl 18.00

De har en stiplet strek mellom seg, lagene som er hhv nummer 5 og 4 på tabellen. I tillegg til ett poeng da. Det betyr at det er kvalifiseringsplassen «som står på spill» denne ettermiddagen i Stil Arena.

Follo sine tre siste kamper (der den siste er den første) har endt i tap, uavgjort, seier. Tilsvarende for Viking er seier, seier og seier. Der den ferskeste var seier over serieleder Sandnes, i det som ble et fyrverkeri av et lokaloppgjør foran nesten 900 tilskuere.

Ta gjerne en pause i julepynting og adventstid, kjøp biletter til kampen og ta turen til Stil Arena. Vi tør love en hard kamp om poengene. Sitter du på en annen kant av landet så følger du kampen via Direktesport.no (krever abonnement).

Stavanger – TIF Viking i Stavanger Idrettshall kl 18:00

Vinner hjemmelaget så har de fremdeles los på kvalifiseringsplass. Vinner gjestene fra Bergen så blir i alle fall ikke luken opp til tabelltopp Sandnes større enn den er i dag. Det kan se ut som det er mye mer enn to poeng som står på spill i Stavanger Idrettshall søndag kveld.

Stavanger har innkassert fem poeng på de tre siste kampene mens TIF Viking står med fire poeng på sine tre siste oppgjør. Til gjengjeld kommer de til Stavanger stinne av selvtillit etter 24 måls seieren over Vikhammer for to uker siden.

Billetten til vestlands-oppgjøret finner du i Stavanger sine systemer og er du hjemmesittende bortesupporter kan se kampen på Direktesport.no (dvs om du har abonnement altså).