Slik spilles de siste REMA 1000-liga kampene før mesterskapspausen

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
21. november 2021

Fredrikstad Bkl – Fana i Kongstenhallen kl 16:00

Begge to ligger på øverste halvdel av tabellen og begge har vunnet fem kamper. Men der slutter likheten, for mens Fredrikstad har bokført seks tap står gjestende Fana med tre tapte kamper. De resterende tre kampene har for Fana sin del endt uavgjort.

Fredrikstad var for en uke siden i Trondheim og fikk lettere juling av et formstigende Byåsen. Fana spilte lokalderby mot Tertnes nå på onsdag og gav naboene i Nord en leksjon i hvordan en nabo kan behandles.

Det skiller tre poeng og to plasser på lagene, med Fana på femte. Når jentene entrer parketten i Kongstenhallen så møter de igjen Candy Jabateh. Hun gikk fra Fana til Fredrikstad etter forrige sesong.

Statistisk har det vært tette kamper mellom jentene fra plankebyen og jentene fra Bergen. Kjøp billettene her og ta turen til Kongstenhallen for årets siste REMA 1000-liga kamp for begge lagene. Kampen sendes for øvrig (som alltid) på Direktesport.no (krever abonnement)

Oppsal – Byåsen Håndball Elite i Oppsal Arena kl 16:30

To tabellnaboer på hver sin side av streken. Oppsal ligger akkurat under kvalik. streken, mens Byåsen etterhvert har klatret opp på siste sluttspillplassen. Oppsal har åtte poeng mot Byåsens ni.

Byåsen har vunnet disse oppgjørene de tre siste sesongene, men i inneværende REMA 1000-liga sesong har det svingt en del av resultatene til trønder-jentene.  Men obs, obs – Byåsen har tatt syv av sine ni poeng på de fem siste kampene. For en uke siden var det Fredrikstad som fikk reise hjem med ti minus mål i bagasjen.

Oppsal har spilt to uavgjorte kamper på to uker. I den siste kampen mot Follo greide de å hente inn igjen 9 mål. Etter den kampen sier de på egne sider at «Når vi begynte å spise oss innpå mål etter mål fikk vi etter hvert trua på at det kunne gå. Vi kunne til og med vunnet, men 1 poeng var en liten seier i dag».

Kampstart i Oppsal Arena er kl 16:30, billettene finner du i appen, og er du ikke i hallen finner du kampen på Direktesport.no (krever abonnement)

Follo HK Damer – Flint Tønsberg i Stil Arena kl 18:00

Det gikk nesten for Follo sist søndag, men Oppsal hentet inn igjen ni mål og det endte med poengdeling. Et poeng som forøvrig ble Follos første for sesongen.

Lagene ligger ved siden av hverandre på tabellen, eller over og under hverandre om du vil. Follo HK Damer har fått det tøft i REMA 1000-ligaen, og det har svingt en del gjennom sesongen. Alt fra store tap til jevne kamper. Nå sist kunne det like gjerne endt med seier, men det ble isteden sesongen første poeng.

Flint Tønsberg ligger på plassen over Follo, med fire poeng mer i potten. Også laget fra Tønsberg har spilt uavgjort mot Oppsal mens de i forrige REMA 1000-liga runde måtte gi tapt for Storhamar.

Nabo-oppgjør (denne gang i form av tabell naboer) er alltid spennende, så ta turen innom Stil Arena (billettene finner du her) rundt kl 18:00 på søndag for det som sikkert blir en god håndballopplevelse. Skulle du ikke rekke hallen så finner du kampen på Direktesport.no (krever abonnement).

Aker Topphåndball – Romerike Ravens i Oppsal Arena kl 19:00

Kl 19:00 er det duket for søndagens andre kamp i Oppsal Arena, denne gang med «hjemmelaget» Aker Topphåndball som vertskap.

Aker ligger sjette plass etter at de som så mange andre måtte gi tapt for serieleder Vipers sist onsdag. Aker sier på sien sider om den kampen at «Med tre av de mer etablerte, og eldste, spillerne ute med skade, var det et nokså redusert Aker-lag som skulle bryne seg på de regjerende mesterne. Men med noen ute, blir det anledning for andre å prøve seg, så også denne kvelden.  Selv om Aker holdt noenlunde følge med vertene det første kvarteret, kan man nok ikke si at kampen på noen måte var jevnspilt»

Motstander på søndag er Romerike Ravens, et lag som ikke trenger så veldig mange poeng før de klatrer oppover på tabellen. Pr i dag ligger de på direkte nedrykk, men de mangler «bare» to poeng før de er a-poeng med Byåsen som har siste sluttspillplass.

Etter å ha storspilt, og slått, Storhamar på bortebane ble Ravens «overmannet» av Sola på hjemmebane sist onsdag.

Hvordan går det i REMA 1000-ligaens siste kamp før mesterskapspausen? Ta turen til Oppsal Arena og sjekk. Billettene kjøper du i appen, og om du ikke rekker hallen så sendes kampen på Direktesport.no (krever abonnement).