Hvem er best i Rogaland etter søndagens runde? – Norsk Topphåndball

Hvem er best i Rogaland etter søndagens runde?

Søndag 10.oktober

Vikhammer HK – Follo HK i Malvikhallen kl 16:00

Sett i forhold til Vikhammers første sesong i 1.divisjon har sesong to startet på best tenkelig måte. De har vunnet to av tre oppgjør, og ligger med det på femteplass på tabellen. Men der er det så tett at med seier søndag ettermiddag er de med helt i toppen av serien igjen.

Sist laget med postadresse Hommelvik spillte kamp var for halvannen uke side, borte mot Sandnes. Første omgang var en tett affære mens den andre vel kan kallest overkjøring fra Sandnes sin side. Det resulterte i 11 måls tap og ingen poeng for Vikhammer.

Søndag kommer Follo HK til trøndelag. Laget var inne blandt topp tre i fjorårs sesongen og spilte kvalik kamper til REMA 1000-ligaen mot Sandefjord. Det måtte tre kamper til før det endte med seier 2-1 i kamper til Sandefjord. De to kampene Follo har spilt til nå har endt med en seier og ett tap. Nå sist ble det tap for Sandnes.

Det er nesten på dagen ett år siden sist de to lagene møttes i Malvikhallen,  den gang ble det storseier til bortelaget. Følg med på hjemmelagets sider for eventulle «lyd og bilder» fra kampen. Eller sjekk ut handball.no for live oppdatering. Men vil du heller gå i hallen så kjøper du billetter på forånd, i Vikhammer sin app.

Charlottenlund – Viking Håndball i CSK Varmbo Arena kl 16:00

To lag, tre kamper hver, to seirer og ett tap. Ganske så likt, men Vikings 14 + mål gjør at de ligger foran Charlottenlund på tabellen.

Charlottenund har så langt vist at de greier å ro i land jevne kamper. Alle fire poengene er kommet etter kamper der utviklingen har blitt et tettere og tetter oppgjør til lenger ut i kampen en kom. I kampen mot Falk Horten for noe over en uke siden viste Charlottenlund at de også er istand til å komme tilbake etter en (ekstremt?) dårlig start. I den kampen lå de under med ni mål etter 15 minutters spill. De hentet seg som sagt noe inn igjen og oppgjøret endte til slutt med 3 måls seier til Falk Horten.

Stavangerlaget Viking Håndball startet sesongen med å tape for Cahrlottenlund «nabo» Vikhammer. Deretter har de gått seirende ut av kampene mot både sin egen nabo Stavenger og HK Herulf Moss. Seieren i sistnevnte kamp ble av det store slaget, 12 mål og dermed inntok de tredje plassen på tabelllen.

Søndagens gjester i CSK Varmbo Arena spilte forrige sesong i REMA 1000-ligaen så lagene har ikke møttes i serie sammenheng siden 2019/20 sesongen. Den gang gikk vant lagene hver sin bortekamp.

Følg kampen på handball.no eller sjekk ut Charlottenlund sine sider for ev streaming av kampen. Men bilettene finner du her

Stavanger – Sandes i Stavanger Idrettshall kl 18:00

Rundens nabo-oppgjør? Alle tre lagene fra Rogaland spiller kamp denne søndagen. Og pr i dag har de like mange poeng slik at den som vinner søndgens kamp vil få et lite overtak på de to andre. Men skutt inn fra sidelinjen, Sandnes har en kamp mindre spillt enn Stavanger og Viking.

Stavanger ligger sist av lagene med fire poeng på tabellen. En «siste-plass» som også er en syvende plass så langt. Hjemmelaget startet med å slå Falk Horten (som i skrivende stund leder 1.divisjon) på bortebane. For knappe to uker siden var det OSI som måtte reise hjem uten poeng etter møtet med Stavanger.

Sandnes ligger som nummer to på tabellen, så langt uten tap og med to kamper mindre spilt enn serieleder Falk Horten. Siste oppgjør var hjemme mot Vikhammer, en kamp der hjemmelaget styrte kampen i sin retning og til slutt vant med siffrene 39-28.

Fjorårets nabo-oppgjør ble en thriller av en kamp. Sandnes ledet 19-18 til pause mens Stavanger satte inn vinnermålet fire sekunder før full tid. Resultatet ble med det 28-29.

Søndagens kamp kan du se på Direktesport.no og billetter til oppgjøret kan du kjøpe i SIF-appen