Det skal kjempes både i topp og bunn i onsdagens 1.divisjons runde – Norsk Topphåndball
Foto: Follo Håndball/Tor Solstad

Det skal kjempes både i topp og bunn i onsdagens 1.divisjons runde

21 oktober

Vikhammer HK – Oslo-Studentenes IK (OSI) kl 17:30 i Malvikhallen

Det er tett i nederste delen av tabellen, kun to poeng skiller onsdagens lag i Malvikhallen. Og selv om det er relativ tidlig i sesongen (5 kamper er spilt) så kan det se ut som om begge lag er i poengnød.

Vikhammer måtte se seg slått i lokaloppgjøret mot Charlottenlund sist runde, mens OSI lenge holdt følge med Kristiansand. I en kamp der det stod uavgjort til pause og topp-to laget Kristiansand lenge slet med å rykke ifra student-laget. Begge lag vant sine respektive 2.divisjons avdeling forrige sesong, så her skal det vere to lag på samme bølgelengde.

Kampen ser du både i hall og på Direktesport.no

Sandnes – Charlottenlund kl 17:30 i Sandneshallen

Sandnes var sekunder fra å ta begge poengene fra serieleder Follo sist søndag, men måtte nøye seg med det ene poenget. Charlottenlund slo nabo Vikhammer og klatret med det fra under nedrykksstreken til en foreløpig femte plass på tabellen.  Her er det så tett mellom lagene at alle poeng er like viktige.

Fjorårets oppgjør i Sandneshallen endte med knepen seier til hjemmelaget, 26-25. Følg med i Sandneshallen eller via Direktesport.no for sesongens oppgjør.

TIF Viking – Stavanger kl 18:00 i Haukelandshallen

Her er det målforskjellen som er avgjørende for at TIF Viking ligger på kvalikplass til opprykk mens Stavanger ligger midt på tabellen. Begge lag har fem kamper og seks poeng. Begge lag har vunnet tre og tapt to kamper. Det meste er med andre ord relativt likt, men mens hjemmelaget har to mann inne blant «topp ti» på listen over bestrafninger, har Stavanger kun en mann inne blant «topp ti» på samme listen.

Uansett så skal kampen spilles, og du ser den i Haukelandshallen eller på HandballTV.com

22 oktober

Fold HK – Follo HK kl 18:00 i Rykkinhallen

To poeng skiller lagene, der bortelaget ligger på topp med 9 poeng. Et bortelag som (vel) var heldig i kampen mot Sandnes i forrige runde og berge uavgjort i siste sekund. Det var for øvrig det første poenget Follo har avgitt så langt i sesongen. Fold står med ett tap så langt, mot TIF Viking i serieåpningen. Forrige runde slo de Stavanger på bortebane. Både Fold og Follo spilte sist sesong i REMA 1000-ligaen, de er inne blant topp 3 i 1.divisjon og begge ønsker nok snarlig retur til REMA 1000-ligaen. Vi spår en tett og spennende kamp. En kamp som du enten ser i Rykkinhallen eller følg med på klubbenes egne sider for oppdatering om ev sendekanal.

Les forøvrig her hva begge klubbene sier til Follo Media før kampen.