145 mål på to kamper i kveldens 1.divisjons runde og seier til Stavanger i lokaloppgjøret – Norsk Topphåndball

Vikhammer – Follo HK 30-42 (15-23)

Drøye 2 minutter og 2-2 på tavlen, men så nudde Follo ryggen til hjemmelaget og drog ifra. Etter halvspilt omgang ledet gjestene 7-12. Og ledelsen ble ikke mindre utover mot pause. Noen tekniske feil fra hjemmelaget ble raskt straffet med mål til bortelaget. Vikhammer slet med å finne rom for avslutninger og da de gikk til pause ledet Follo HK 15-23.

Follo holdt Vikhammer på en armlengs avstand (og vel så det) også i andre omgang før det hele endte med 30-42 seier og to nye poeng til serielederen.

TIF Viking – Nøtterøy 40-33 (21-17)

Bortelaget scoret etter 29 sekunder, hjemmelaget utlignet etter 70 spilte sekunder. Etter det var det relativt jevnt fram til 12-12. Lagene tok pause på stillingen 21-17 til hjemmelaget, etter en omgang litt preget av temperatur på banen og hele seks utvisninger (om vi har fått med oss alle)

Hjemmelaget fortsatte å styre kampen også i andre omgang. Oppgjøret endte med 40-33 seier til TIF Viking og to nye poeng i jakten på opprykket.

Sandnes – Stavanger 28-29 (19-18)

1-1 og straffe til gjestene, som la på til 1-2 etter 2 spilte minutter. Gjestene kom klart best i gang og ledet 1-4 etter bare fem minutter. Men Sandnes spillerne hadde ikke tenkt å gi seg og utlignet til 8-8 etter drøye ti minutters spill. Hjemmelaget fikk det ikke helt til å stemme i forsvar og Stavanger fikk relativt lett gå opp til ny to måls ledelse. Da la hjemmelaget time-out kortet. Kampen snudde og da hjemmelaget la på til 15-13 var det Stavanger sin tur til å ta time-out. Stavanger hentet inn igjen forspranget og lagene tok pause på 19-18 til Sandnes.

Hjemmelaget åpnet andre omgang med stor fart og to raske mål, og dermed 21-18 ledelse etter fem minutters spill. Gjestene gav seg ikke og utlignet til 21-21. Men det varte ikke lenge før Sandes igjen var oppe i tre måls ledelse. Og ved halvspilt omgang stod det 25-22 til hjemmelaget. Nok en gang hentet Stavanger seg inn igjen, og ti minutter før full tid var de bare ett mål bak. Med fire minutter igjen gikk Stavanger opp i tet før Sandens svarte med umiddelbart å utligne. Det ble noen spennende sluttminutter i Sandneshallen før det hele ente med Stavanger scoring 3 sekunder før slutt. Og dermed seier 28-29 til Stavanger.

Fold HK – HK Herulf Moss 32-23 (19-9)

To mål på fire minutter og ledelse til hjemmelaget, men så kom gjestene. Og gikk fra 2-0 til 2-3 på et par minutter. Ved halvspilt omgang var hjemmelaget foran med ett mål og økende. Det kokte imidlertid litt ute på banen og Herulfs spiller nr 23 Khaled Chentout fikk se det røde kortet (eller det blå om du vil) etter knappe 22 minutters spill. På det tidspunktet ledet hjemmelaget 11-7. Da pausesignalet gikk ledet Fold 19-9.

Ti minutter ut i andre omgang var ledelsen økt til 23-13, Fold hadde full kontroll på oppgjøret som til slutt endte 32-23.