12-målsscorer Søndenå: – Jeg har aldri vært så skuffet etter en uavgjortkamp noengang – Norsk Topphåndball
Magnus Søndenå satt inn dusinet scoringer mot Kolstad, men det hjalp ikke ettersom ØIF Arendal rotet bort seieren og tok 32-32. Foto: ØIF Arendal

Magnus Søndenå var lenge heit da ØIF Arendal inviterte til folkefest mot Kolstad foran 1425 tilskuere, men ØIF Arendal rotet bort ledelsen etter å ha ledet 31-27 fem minutter før slutt. Kampen endte 32-32.

– En mager trøst at jeg satt inn tolv mål. Dette rotet vi bort selv. Publikum leverte solid på tribunen og fortjener bedre enn dette her. Vi skal bare ikke kaste vekk dette når vi leder med fire mål, konstaterer en svært skuffet Magnus Søndenå til oifarendal.no like etter kampslutt.

Kastet bort

Søndenå var lenge både høyt og lavt mot Kolstad. Etter å ha slitt noe med uttelling og relasjoner i de siste kampene, viste Søndenå store deler av oppgjøret hvorfor han er hentet til ØIF Arendal. Ikke mindre enn tolv mål, derav seks straffekast, satt bakspilleren inn mot Kolstad. Om ikke det var nok serverte han i tillegg tre målgivende pasninger.
Mario Matic ble kåret til ØIF Arendals beste spiller av nettredaksjonen mot Elverum søndag, og han var lenge veldig langt unna å gjenta den bragden mot revansjesugne trøndere i folkefesten i Sparebanken Sør Amfi i kveld. Matic fortsatte i sitt vante spor med å mate strekspillere og andre medspillere med den ene pasningen etter den andre. Totalt ti målgivende ble det på playmakeren. Han satt også inn fem mål selv. Mot slutten sto verken Søndenå, Matic eller de andre spillerne frem da det hele skulle avgjøres. Kolstad hadde også noen spillere som leverte en solid match foran 1425 i Sparebanken Sør Amfi i kveld. Gabriel Setterblom satt inn ti mål. Paradoksalt nok var det Kolstads ene danske, Martin Kærgaard Pedersen – som fikk blått kort i Trondheim sist – som satt inn utligningen til 32-32 halvminuttet før slutt. ØIF Arendal tok timeout, men maktet ikke å sette inn den avgjørende scoringen. Kolstad fikk også en sjanse til å score sekundet før slutt, men Kristijan Jurisic reddet på gjestenes siste forsøk fra 13 meters hold.
– Jeg aner ikke hva som gikk galt, utover at vi skyter oss vekk. Vi gjør skjebnesvangre feil på slutten der. Vi hadde muligheten til å gå opp i en femmålsledelse, men skusler det bort. Jeg har aldri vært så skuffet over et uavgjort-resultat noengang, sier Søndenå.
– Men, vi får bruke kvelden til å riste av oss dette tapet. I min verden tapte vi denne kampen, selv om det ble ett poeng i dag, avslutter Magnus Søndenå.

Slik var kampen

Kampen startet i et forrykende tempo. Etter ti minutters spill sto det 7-7 på måltavla, der ØIF Arendals høyreside med Magnus Søndenå og Sander L. Simonsen førte an i målprotokollen. Begge lagene lot til å være begeistret av at hallen endelig kunne fylles opp uten restriksjoner. Begge lagene løp og kjempet med raske angrep og enda raskere ankomstspill og uten for mange målvaktsredninger på begge sider av banen. Kolstads Gabriel Setterblom var spesielt vass i starten av kampen, men så begynte Kristijan Jurisic å melde seg på. Han stengte bak og Kolstad scoret ikke på syv minutter. Dermed sto det 12-8 med ti minutter igjen av omgangen. Da tok Kolstad-trener Stian Gomo timeout og trønderne kom seg to mål nærmere. Lagene fulgte deretter hverandre inn til 15-13 til pause.