Foto: Fjellhammer

10 poeng skal fordeles

Av: Norsk Topphåndball

1.Divisjon Menn med 5 kamper onsdag 29. januar.

Det hele starter kl 17.30 med topp mot nesten bunn i Stavanger Idrettshall. Da tar serieleder Viking i mot LFH09. To lag som kjemper om poeng av forskjellige årsaker. Viking for å holde avstand ned til Fjellhammer på andre plass, og LFH09 som fra 11.plass trenger poeng for å for å sikre at de kan nærme seg lagene over seg. Klarer Kjartan Johansen og resten av Vikinggutta å gjøre jobben på hjemmebane?
Klikk her for å se kampen

Kl.18.00 starter tre nye kamper:

Viking TIF – Nøtterøy (Haukelandshallen)
Dette er første kamp for Viking TIF i 2020, mens Nøtterøy allerede har startet 2020 med å slå Bodø med ni mål hjemme. Skal de beholde kvalikplassen og om mulig senere komme opp på direkte opprykksplass er det mange som mener at kun seier er godt nok.

Fjellhammer – Kristiansand Topphåndball (Lørenskoghallen)
Ukas toppkamp spilles i Lørenskoghallen. Da får tabelltoer besøk fra Sørlandet. Fjellhammer har vært solide gjennom sesongen og har fire poeng ned til kvalikkplass og tre poeng opp til serieleder Viking. Hjemme i Lørenskoghallen har de ikke tapt en kamp.

Årets største «comeback»: Mellom stengene til Fjellhammer finner du Elverums tidligere store målvakt, Morten Nergaard Foto: Elverum

KRS fikk en dårlig start på 2020, og tapte mot Charlottenlund i Trondheim. En kamp som ikke var i nærheten av det det håpet på. Erik Køpp var tilbake fra skadepause, men fikk få minutter på banen før han fikk rødt kort og tidlig tur i dusjen. Supersigneringen Viktor Skillhammar var klar for KRS og fikk sin første kamp i KRS drakta. Målet stod ikke helt riktig plassert for Viktor i helgen, men det forventes «revansje» krigene spillere fra sør.

Lillestrøm TH – Sandefjord (Skedsmohallen)
Hvem har brukt mesterskapspausen best?
LTH avsluttet 2019 med et knepent 1 måls tap mot KRS, mens Sandefjord avsluttet med en solid seier hjemme mot Sandnes.

For LTH betyr 2 poeng at de ikke faller ned i nedrykksstriden. Sandefjord vil med to poeng være med i opprykkskampen. Sandefjords Viktor Petersen Nordberg har med 95 mål flest spillermål i 1.divisjon. Et snitt på hele 7,3 mål pr kamp så langt.

Bodø – Charlottenlund (Bodø Spektrum)
Dette er ikke Bodøs siste sjanse til å holde seg, men det ligner. Ligger sist på tabellen med 4 poeng og har 6 poeng opp til sikker plass. Der ligger motstander Charlottenlund med en kamp mer spilt og 10 poeng. Vi har to lag som det forventes kommer til å gi ALT i denne kampen.
Klikk her for å se kampen