1. divisjon: Sandefjord vant lokalderby-drama 30-29 – Norsk Topphåndball

1. divisjon: Sandefjord vant lokalderby-drama 30-29

Det ble et lokaloppgjør som det skal være: Tett og spennende, og med temperatur i massevis. Sandefjord trakk til slutt det lengste strået, slo Falk 30-29 og har plutselig los på direkte opprykksplass, takket være Vikings overraskende hjemmetap for Charlottenlund.

Egentlig var det ingenting som tydet på at oppgjøret i Jotunhallen skulle bli særlig spennende. Sandefjord tettet fullstendig igjen i forsvar fra start, og aller bakerst hadde Tarjei Hamborg en redningsprosent på smått utrolige 75.

Hjemmelaget ledet på det meste med sju mål da Latvias landslagskant Janis Pavlovics ordet 12-5 fem minutter før pause. Men så våknet gjestene fra Horten. De utnyttet motstander-feil både framover og bakover og gikk til pause med 10-13.

Falk ga seg aldri
Etter hvilen fortsatte de opphentingen, og fem minutter ut i omgangen var de likt på 14-14. Sandefjord samlet seg, anført av Magnus Langeland og André Pung Tuzov, og kom foran igjen på 22-18. Firemålsledelsen sto seg til 27-23 og åtte minutter igjen på kampuret. Men Falk nektet å gi seg. Skåringer av Fredrik Sletner, Tollef Lindqvist, Jørund Bach og Christian Thomsen, og så var lagene likt igjen. Sandefjord bommet og bommet, mye takket være Falks keeper Rasmus Poulsen.

To minutter før slutt sto det 28-28. En Falk-feil ga banens beste spiller, Magnus Langeland, muligheten til kontring, og den utnyttet han på beste måte. Falks bestemann, Leif-Erik Brenne, utlignet nok en gang, men Jørund Bachs felling av Magnus Galabuzi Segujja ute på venstrekanten med bare 45 sekunder igjen å spille, ble skjebnesvanger. Simen Søgaard satte straffekastet bak Sander Akerlie i Falk-målet, og selv om Falk stormet i angrep, og Sandefjord pådro seg en utvisning i sluttsekundene, holdt det inn for hjemmelaget.

For mange småfeil
– Det mest irriterende er de mange småfeilene vi gjør i forsvar i 2. omgang. Vi skal ikke la Sandefjord skåre de enkle målene de får i undertall. Ikke var vi helt med fra start heller. Men vi kjemper bra, og vi henter dem inn både to og tre ganger. Da er det enda mer irriterende med de feilene, sier Falks trener Johnny Jensen.

Han mener opprykkskampen fortsatt ikke er tapt, selv om avstanden til Sandefjord nå er på to poeng. Det eneste Jensen mener er klart, er at Fjellhammer rykker opp.

– Denne kampen viser at vi ikke har noe opp å gjøre, det er bedre for oss å kunne jobbe videre i 1. divisjon. Men – vi gir oss ikke før siste toget har kjørt fra perrongen, sier Johnny Jensen.

Du kan se kampen her på handballtv.com

Bomben slo ned i Stavanger
Rundens bombe slo ned i Stavanger Idrettshall. Topplaget Viking HK tapte 28-29 for nedrykkstruede Charlottenlund i en kamp som får Viking-trener Joar Gjerde til å fortvile.

– Akkurat nå er det tungt, men vi kan ikke bare legge oss ned og gi opp. Det føles som om marginene vi hadde med oss før jul nå går imot oss. Kanskje tenker vi for mye på konsekvensene av å feile og ikke på løsninger og mulighetene for å lykkes, sier Gjerde.

Charlottenlund ledet med seks mål 22 minutter ut i kampen, men til pause sto det 13-15, og midtveis i andre omgang ledet hjemmelaget med tre på 24-21. Så stoppet det helt for Viking-guttene, som bommet ni ganger og måtte se at gjestene snudde hele kampen til ledelse 24-28. Og da holdt det helt inn, riktignok med minst mulige margin.

Stø kurs for Fjellhammer
Hjemme i Lørenskoghallen levnet ikke Fjellhammer noen tvil om at de er kandidat til direkte opprykk. Gjestende Nøtterøy, uten sin storskårer Kenny Boysen, som skadet seg på trening tirsdag, var egentlig aldri i nærheten av poeng. Fjellhammer vant til slutt med klare 35-26, og dermed kan Nøtterøy se langt etter en topp 3-plassering denne sesongen.

Lillehammer så lenge ut til å utløse en annen bombe i Kristiansand, da de ledet hele 18-11 sju minutter ut i 2. omgang, Men så kom endelig Kristiansand-skuta igang, seksten minutter senere ordnet Bendik Holstad 23-22, og derfra og ut hadde hjemmelaget kontrollen fram til 27-25.

Lillestrøm og Sandnes sikret seg viktige poeng i nedrykksstriden gjennom seirer over henholdsvis Bodø (32-23) og Viking TIF (23-21).