Foto. Viking Håndball/Facebook

1.divisjon over to dager

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
22. november 2021

23.november

OSI – Viking Håndball i Domus Athletica kl 18:30

Sett i lys av fjorårs-sesongen så har nok OSI overrasket mange til nå i årets 1.divisjon. Etter 11 kamper ble fjorårssesongen korona-stengt og da stod Oslo Studentene med 0 poeng etter 11 kamper. Året før det igjen var de i 2.divisjon etter å ha rykket ned etter 2918/19 sesongen (da ble de nummer 10 med 10 poeng).

Denne sesongen åpnet de med tre tap før det ble tre på rekke med to poeng i hver kamp. Men etter seieren over Fold i slutten av oktober har det buttet litt imot med tap for både TIF Viking og Falk Horten.

På tirsdag er det Stavangerlaget Viking som kommer på besøk. Lagene har ikke møttes i seriesammenheng siden 2018/19 sesongen. Etter det har OSI hatt ett opphold i 2.divisjon mens Viking har vært en tur i REMA 1000-ligaen.

Det er to poeng og to lag mellom OSI og Viking Håndball, og de ligger slik til på tabellen (hhv nr 8 og nr 5) at den som vinner oppgjøret på tirsdag holder godt følge med lagene over seg på tabellen. Men til informasjon, Viking har en kamp til gode.

Følg med på OSI sine sider for ev streaming av kampen. Eller så klikker du inn på handball.no og ser på live oppdateringen der.

24.november

Vikhammer HK – Fold HK i Malvikhallen kl 17:00

Det er vel ikke å ta for hardt i om vi sier at begge lag har kniven på strupen – på en måte. Begge lagene har spilt syv kamper og begge to ligger pr i dag på direkte nedrykk.

Det som begynte så bra for Vikhammer tilbake til seriestarten har etter hvert snudd til poengmangel etter at de vant de to første matchene. Nå sist med tap i trønderoppgjøret mot Charlottenlund.

Det har ikke gått noe bedre for Fold. Laget jakter fremdeles sesongens første poeng. I de første kampen ble ikke resultatene sånn sett så aller verst. Mens i de siste kampene har Fold guttene fått det vel tøft.

Til midtuke kampen i Malvikhallen bør det meste ligge til rette for en jevn kamp der utfallet er vanskelig å spå. Tilsvarende oppgjør i fjorårs sesongen ente i Fold seier.

Følg med på Vikhammer sine sider for eventuell streaming av kampen. Eller klikk deg inn på handball.no sin live-oppdatering for siste nytt fra kampen (når den tid kommer).

Stavanger – Charlottenlund i Stavanger Idrettshall kl 17:00

Tabellnaboer som møtes for å gjøre opp om to nye poeng og en eventuell klatring på tabellen.

Stavanger startet sesongen med seier over Falk Horten på bortebane. Så har det blitt seier og tap om hverandre, inkl et stortap for Follo før de nå har vunnet de to siste kampene sine. Foreløpig siste motstander som har gått tapende ut av et møte med Stavanger var HK Herulf Moss.

Charlottenlund har mye samme kamputviklingen som det Stavanger har hatt. De starter med seier og siden har det gått både den ene og den andre veien. Men som onsdagens motstander så har også Charlottenlund vunnet sine to siste oppgjør. For en og en halv uke siden var det «lokaloppgjøret» mot Vikhammer Charlottenlund gikk seirende ut av.

Fjorårets oppgjør mellom Stavanger og Charlottenlund var det sistnevnte som kom best ut av. Husk at kampen er best live, og du finner billettene i hjemmelagets systemer. Men du kan også se kampen via Direktesport.no (krever abonnement).

Follo HK – TIF Viking i Stil Arena kl 18:00

I Stil Arena blir det medaljekamp og/eller kampen om å ikke miste kontakten med serieleder Sandnes. Begge lagene står med 10 poeng etter syv kamper og med fem seirer og to tap hver. Det er nesten så det er vanskelig å skille de…

Begge lagene startet med rekken seier, tap og deretter tre seirer. Deretter ble det tap og seier for Follo, mens det ble seier og tap for TIF Viking.

TIF Viking tapte så det holdt for serieleder Sandnes mens Follo slo til med 17 måls seier over Fold HK. Begge kampene gikk av stabelen for omtrent halvannen uke siden.

Ser vi på statistikken så har TIF Viking tatt poeng fra Follo en gang (sesongen 2018/19).  Resten av kampene har Follo vunnet. Er du nysgjerrig å laget fra Bergen skal greie å ta poeng denne onsdagen? Ta turen i hallen etter at du har kjøpt billetter i hjemmelagets systemer. Eller se kampen i Direktesport.no sine systemer (krever abonnement).