1. div: Gjerpen klatret til andreplass! – Norsk Topphåndball

1. div: Gjerpen klatret til andreplass!

Etter runden 1. divisjon kvinner onsdag 13. januar 2021.

GJERPEN – GRANE  27-24  (15-13)

Gjerpen var favoritter i Skienshallen i kveld, men Grane solgte seg dyrt og var godt med i kampen i hele første omgang.  Stillingen var uavgjort 9-9 etter halvspilt og Skienslaget slet seg til en tomålsledelse til pause.  Utover i andre omgang beholdt Gjerpen initiativet og var stort sett tre mål foran.  27-24 seier i kveld bringer Gjerpen opp på andreplass og tre poeng bak Follo, som har en kamp mindre spilt.

Mestscorende for Gjerpen:  Oda Olsen 6, Maria Solheim 5, Guro Lien Røneid 4, Katinka Lillevik 3, Linn Andresen 3, Dorthe Groa 3.

Grane:  Susanne Denise Pettersen 6, Ingunn Håkedal 4, Kari Anne Hansen 3, Anna Clara Fjellheim 3.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

VOLDA – FOLLO  22-27  (11-15)

To lag som er spådd å kjempe i toppen møttes i Volda Campus Sparebank1 Arena i kveld.  Follo var serieleder før kampen og har opparbeidet seg selvtillit etter flere gode kamper i det siste.  Laget tok også umiddelbart kommandoen og var raskt i føringen 4-1.  Volda var faktisk aldri helt på skuddhold i første omgang og Follo ledet med fire mål til pause.  Utover i andre omgang fortsatte Follo-dominansen og vant kampen 27-22.

Mestscorende for Volda:  Sara Dögg Hjaltadottir 6, Ingrid Jamtli Rye 4, Mina Mjærum 4, Fride Heggdal Stølen 3.

Follo:  Maren Sofie Tefrum 10, Julie Hattestad 4, Katarina Ugland 4, Andrea Sandkvist Fossli 4, Mina Hesselberg 3.

BB:  Ingrid Jamtli Rye (Volda) og Maren Sofie Tefrum (Follo).