Åpningstap for Håndballjentene Norge - Danmark 21-24

Det ble tap for Håndballjentene i lagets første kamp i Møbelringen Cup i Arena Larvik.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Etter at Norge hadde åpnet kampen best, overtok Danmark. Halvveis i førsteomgangen var Danmark foran med ett mål. Fram til pause økte danskene ledelsen til seks mål. Da ledet Danmark 14-8. I denne delen av kampen var det lite rytme i det norske spillet både i forsvar og angrep, mens Danmark fikk fosse fram, godt hjulpet av en velspillende målvakt i Sandra Toft i det danske målet.

Etter hvilen var det mer trøkk i det norske laget, og jentene knappet inn på Danmarks ledelse. Men til tross for bra forsvar, klarte ikke Norge å hente inn hele ledelsen – det ble med et par mål bak. Til slutt viste tavla dansk seier 24-21.

For andre gang i høst måtte dermed Håndballjentene se seg beseiret av Danmark. Norge tapte som kjent også i Danmark i oktober. Den gang som nå var det i en Golden League-turnering.

Stine Oftedal Bredal ble kåret til Norges beste spiller i kampen. For det fikk hun en Harmony kontinentalseng i valgfri farge fra Wonderland og Møbelringen. Kristina Kristiansen, som spilte sin landskamp nr 100 for Danmark, ble kåret til Danmarks beste, og fikk en Swims bag fra Møbelringen.

Etter kampen sa landslagssjef Thorir Hergeirsson blant annet dette til TV2:

Jeg synes vi får mer orden på det i andre omgang. Vi kommer oppunder, men i de periodene straffer vi oss selv med bomskudd. – Vi må bedre oss i de periodene, da vi har mange gode sjanser. Men vi må ikke glemme at Danmark er en av de heteste gullkandidatene i det kommende EM. Jeg synes vi er på vei.

Kampfakta Norge – Danmark i Møbelringen Cup:
i Arena Larvik 27.11. 2014:
Norge – Danmark: 21-24 (8-14)

Tilskuere: 2352
Utvisninger: Norge 5 x 2 minutter, Danmark: 3 x 2 minutter.

Målscorere:
Norge: Ida Alstad, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal – alle 4 mål hver, Veronica Kristiansen, Heidi Løke, Linn Jørum Sulland og Linn-Kristin Riegelhuth Koren – alle 2 mål hver og Sanna Solberg 1 mål.

Danmark: Louise Burgaard, Ann Grete N. Østerballe, Mette Gravholt – alle 4 mål hver, Kristina Kristensen og Stine Jørgensen begge 3 mål hver, Maibritt Kviesgaard 2 mål, Anne Mette Hansen 1, Lotte Griegel 1 mål, Line Jørgensen 1, Trine Østergaard Jensen 1 mål.

I den første kampen i Møbelringen Cup torsdag beseiret Frankrike Serbia med 22-18, etter ledelse 13-8 ved pause.

Turneringen fortsetter i Arena Larvik fredag 28. november – med Danmark – Serbia (kl 1700) og Norge – Frankrike kl 1915.

(Tekst: Svein Andresen, handball.no)