• Foto: EHF

Sliteseier over Portugal i Junior EM

Norges målvakt, Eli Skogstrand ble kåret til banens beste spiller

Portugal tapte med to mål for Romania i sin første kamp, mens Norge som kjent banket svenskene  33-16 i torsdagens kamp.

De norske jentene åpnet med scoring i første angrep, rotet litt i det andre, og Portugal kunne dermed utligne til 1-1.

Portugal spilte godt i angrep og slapp ikke de norske jentene til, og da de samtidig gjorde det bedre enn Norge på vår banehalvdel  ledet de 3-1 etter fire minutters spill. Først etter 6 minutter fikk Norge sitt mål nr to, da hadde Portugal en spiller utvist, og de Norske jentene fikk plassen de trengte for å rulle opp/ut spillet og deretter sette ballen i mål. Bare minuttet senere utlignet Norge til 3-3.

Kombinasjonen av (til tider) kreativt og godt spill fra jentene ute på banen og gode redninger/klasse redninger fra målvakten vår gjorde at Norge kunne gå til pause med 18-14 ledelse.

Lagene fortsatte å følge hverandre utover i andre omgang, luken varierte på tre og fire mål. Dvs scoret den ene så scorte den andre like etter. De første ti minuttene inneholdt en del tekniske feil, noen utvisninger og til tider litt rotete spill, fra begge lag.

Selv med en spiller utvist og ett frimerke greide Norge å legge på fra 23-21 til 24-21 etter omtrent halvspilt andre omgang. For så å øke til 25-21 like etter, fremdeles med en spiller utvist.

Portugal satte inn et ekstra gir og snudde kampen, og med åtte minutter igjen var de norske jentene bare ett mål foran (26-25). Da tok den norske benken time-out. Et par angrep gikk og så var Norge tilbake med to mål foran. Og Portugal tok time-out med drøye fem minutter igjen av kampen.

Norge fikk en spiller utvist, jobbet godt i forsvar men greide likevel ikke å hindre at Portugal på nytt bare var ett mål bak. Flere glimrende redning fra Eli Skogstrand hindret Portugisisk utligning, isteden kunne Norge gå opp til 28-26 to minutter før full tid. Men Portugal svarte umiddelbart etter den norske scoringen og reduserte, før de norske jentene igjen økte til to måls ledelse.

Pulsen steg i takt med sekundene, og Norge tok time-out 18 sekunder før full tid. Med ledelse 29-27. Norge avsluttet kampen med straffe og seier 30-27. Og er fremdeles ubeseiret i mesterskapet.

Kampense beste spiller, fortjent og vel så det, målvakten vår, Eli Skogstrand.

Neste kamp for de norske jentene er mot Romania søndag 14.juli.

EHF sine sider kan du lese mer om turneringen.