Gruppefinale i junior VM

Det ville seg ikke for de norske jentene i dag

Begge lag var ubeseiret så langt i mesterskapet. Norge ledet gruppen på bedre målforskjell enn hjemmelaget. Begge lag hadde slått de andre lagene i gruppen med omtrent samme siffer. Så på papiret skulle dette bli en tett og spennende kamp.

Og endeligvar det stemning i hallen, og selv om de norske supporterne nok var i mindretall så hørtes de gjennom alt det andre bråket.

Ungarn tok ledelsen 2-0 før de norske jentene fikk inn sitt første mål. Deretter fortsatte det «mål for mål», 3-2, 4-2, 4-3, 5-3. Det vartempo i jentene fra Ungarn, og målvakten til hjemmelaget startet samtidig veldig bra. Norge fikk en spiller utvist og Ungarn ledet  7-3 etter drøye 7 minutters spill. Etter 8 minutter tok Norge time-out, Ungarn ledet da 8-4.

En straffe på hver side senere og det stod 9-5.  Det norske forsvaret var ofte på etterskudd og det førte til både to og tre straffer til Ungarn. Så ved halvspilt omgang stod det 11-7 til vertsnasjonen.  Ungarerne satte inn ennå ett mål før Norge kontret og reduserte til 12-8.  Ungarn sin målvakt stod veldig bra ,og var tydelig vanskelig å overliste i dag.  Men det gikk innimellom, og plutselig stod det 14-11. Men så var det de straffesituasjonene da…..Etter 25 spillte minutter  var stillingen 18-11 til hjemmelaget.

Med drøyt minuttet igjen av omgangen, ble det utvisning til Norge, straffe og mål til Ungarn, 19-12. Endelig scoring til Norge, 19-13. Lagene gikk til pause på stillingen 20-13 til Ungarn. Omgangen kan oppsummeres med mange straffer til Ungarn og en glimrende ungarsk målvakt.

I første omgang så det ut til at langskudd var det som skulle til for å score på Ungarn. Norges første angrep i andre omgang ble avsluttet med langskudd og mål.  Nytt angrep, langskudd og mål – og slik fortsatte det en liten stund. Ungarn scoret innimellom de og, og etter fem minutter stod det 23-17. De norske jentene kom bedre i gang i andre omgang, i perioder det var mer som fungerte – spesielt i forsvar. Og skudd fra 9 meter fungerte nesten hver gang. Ungarn tok time-out etter 10 minutter, da på stillingen 24-19. Tålmodige angrep ble det mål av, 24-20. Men også raske angrep resulterte i mål, for Ungarn sin del. Og etter halvspilt omgang ledet de 26-20. Ungarn hadde i tillegg to «umulige» målvakter i dag, de tok det meste både av «spilleskudd» og straffer. Det ville seg ikke for de norske jentene i dag. Og da sluttsignalet gikk, stod det 35-27 til hjemmelaget.

 

Alle foto: Skjermdump fra Youtube sendingen fra Ungarn