20.runde for herrene: – Får vi noen klare svar?

GRUNDIGligaen menn unnagjør sin 20.runde for sesongen onsdag 9.mars. I teorien kan vi få noen klare svar allerede denne onsdagen.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Eksempelvis kan seriegullet bli avgjort: vinner ØIF Arendal sin kamp, mens Haslum taper, er ØIF Arendal seriemester.

Også i kampen om den siste sluttspillplassen kan vi få en avgjørelse. Drammen og Runar Sandefjord har begge tre poeng opp til 8.plassen.

Skulle Bodø og Bækkelaget på 8. og 7.plass ta begge poengene i hver sin kamp, og Drammen og Runar feiler, vil BHK og BSK være sikret sluttspillplass.

Kampprogrammet ser slik ut onsdag 9.mars:

1800: Drammen – Bodø i Drammenshallen
Drammen på 9.plass med tre poeng opp til nettopp Bodø på siste sluttspillplass. Kristian Kjellings mannskap må vinne for å henge med i kampen om sluttspill. Bodø er langt på vei sikret sluttspill med seier her.

1800: Haslum – Stord i Nadderud Arena
Haslum er storfavoritter mot et Stord-lag som er klar for nedrykk. Haslum er avhengig av seier for å holde liv i gulldrømmen i hvert fall i en runde til. For opp til ØIF Arendal er det det tre poeng.

1830: ØIF Arendal – Viking i SØR Amfi
ØIF kan avgjøre gullet på hjemmebane, forutsatt at Stord overrasker i Naddrud Arena. Det skiller tre poeng mellom ØIF Arendal og toer Haslum før denne runden. Skulle mot formodning nedrykksklare Viking sjokkere i SØR Amfi, og Haslum vinner sin kamp, får vi en tøff gullduell helt inn i seriespillet.

1830: Kolstad – FyllingenBergen i Trondheim Spektrum
Kolstad frister med gratis bilvask fra sponsoren Bilhjelp Trondheim til alle som kommer på kamp, og målet er naturligvis god støtte fra tribunene når jakten på 4.plassen fortsetter. FyllingenBergen er bare poenget bak Kolstad på tabellen. Vidar Gjesdals tilreisende menn kommer ikke til å gi ved dørene i Trondheim.

1830: Bækkelaget – Halden i Oppsal Arena
Bækkelaget er ett av fire lag som teoretisk kan bli alt fra nummer 7 til å måtte spille kvalik. Halden tviholder på 4.plasen, men har ikke råd til å feile med tanke på Kolstad og FyllingenBergen som kommer halsende bare tre og to poeng bak. Også medaljedrømmen lever inn i denne runden for Halden, for avstanden opp til Elverum er fire poeng når seks poeng er igjen i potten.

2000: Elverum – Runar Sandefjord i Terningen Arena
Med fire poeng ned til Halden, er Elverum på god vei til å ta bronse i seriespillet. Et tap her vil imidlertid gjøre bronsekampen vidåpen, og Halden skulle vinne sin kamp i hovedstaden. Runar kan oppleve at sluttspilltoget går uten dem om Elverum vinner her. Motivasjonen er på topp i begge leire.

Elverum – Runar Sandefjord er ukas hovedkamp på Eurosport Norge med sending fra kl 1945. De øvrige fem kampene kan alle sees på handballtv.com.

(NTH Web.red)