• Foto: Elverum Håndball

2-0 ledelse til regjerende sluttspillmester

ØIF Arendal begynte best, men Elverum var sterkest

Kort oppsummert  30-22 (16-12)

ØIF Arendal kom best i gang og ledet en lang periode i første omgang. På stillingen 8-6 til bortelaget våknet hjemmelaget og snudde til 13-8 før ØIF Arendal begynte å score igjen.  Det var flere gode målvaktsredninger hos begge lag mellom annet to strafferedninger fra ØIF Arendals unge Andre Bergsholm Kristensen.

Andre omgang fortsatte der den første sluttet, med Elverum i førersetet. ØIF Arendal var oppe på 19-22, men så satte Elverum inn sluttspurten og ledet på det meste med ti mål. Før kampen endte med 30-22 og 2-0 i kamper til Elverum.

Første ti minutter (3-3)

Tøff åpning med kampens første to-minutter til ØIF Arendal allerede etter 35 sekunder. Straffe til Elverum og scoringballet var i gang. Utligningen kom fort, og i neste øyeblikk (les: angrep) gikk ØIF Arendal opp til 2-1 etter et flott innspill til strek.

Bortelaget sine målvakter viste at de kan bedre enn de fikk vist i forrige kamp, og kampens første strafferedning var et faktum 😊. Kanonredning fra Morten Nergaard, rett i angrep og det er balanse i kampen med 2-2.

En tydeligere holding i trøya skal du lete lenge etter, og nok en utvisning til ØIF Arendal før hjemmelaget utligner til 3-3.

De første ti minuttene kan oppsummeres med gode målvaktsredninger, tøft forsvarspill, et par utvisninger og lite mål.

Resten av første omgang (13-9)

ØIF Arendal var et lite skritt foran og ledet med ett og to mål. Men de kom på ingen måte lett til det, her var det harde tak og vel så det ved alle anledninger der ØIF Arendal kom inn på streken.

Hjemmelaget snudde omgangen og plutselig ledet Elverum med to og ØIF Arendal tok timeout etter 18 ½ spilte minutter. Da hadde Elverum snudd fra å ligge under 6-8 til å lede 10-8.

ØIF Arendals time-out virket bedre hos Elverum og med ti minutter til pause ledet hjemmelaget 12-8.

Ny straffe til Elverum og mål nr 7 på ca. like mange minutter, der ØIF Arendal står med null scoringer i samme periode. Med 14 mål fra Elverum setter så et jagende ØIF Arendal tre på rappen og Elverum tar timeout drøye fem minutter før pause, på stillingen 14-11 til hjemmelaget.

Rå scoring av Elverum etter nok en redning fra Morten Nergaard der Magnus Fredriksen tar med ballen fra egen 6-meter, fosser framover og gjennom et ikke etablert forsvar og setter hjemmelagets sekstende mål.

Pause (16-12)

Andre omgang første ti minutter (5-4)

Scoring, utvisning, straffe, scoring og redusering til 17-13. Ny scoringer til begge lag, angreps feil, gult kort til Elverums Michael Apelgren. Og slik gikk de første fem minuttene av omgangen.

Fem minutter senere, mange harde taklinger, en målvakts scoring fra ØIF Arendal og flere scoringer fra begge lag kunne Elverum notere en 21-16 ledelse med 20 minutter igjen av kampen.

Siste 20 minutter (9-6)

Et tøft Elverums forsvar gjør det vanskelig for ØIF Arendal, men det betaler seg å ikke gi opp 😊, redusering til 17-21.

Det er ingen ting å si på innsatsen, og viljen, til å vinne enhver ball – ingen av lagene gir ved dørene i denne kampen. Det er full innsats helt til dommerne blåser.

Redning, rett i kontra, scoring, hurtig avkast, ny redning, ny scoring. Og hjemmelaget øker til 25-19. Drøye ti minutter før full tid øker hjemmelaget til 27-19, og ØIF Arendal begynner å få dårlig tid. Det er åtte minutter til full tid og de ligger åtte mål bak da ØIF Arendal legger time-out kortet. Men gjestene slapp ikke inn igjen i kampen, og måtte se seg slått av Elverum også i kamp nr 2. ØIF Arendal må nå vinne de tre siste kampene for å bli sluttspillmester. Elverum greier seg med en seier til.

Slutt 30-22

Kamp nr tre ser du i Sør Amfi søndag 19 mai kl 20:15. Ev ser du den på  TV Sport2