1881 Magnus Rød

– Jeg gir alltid alt for laget, sier Bækkelagets 1881, en fersk bronsevinner fra ungdoms-OL. Møt Magnus Abelvik Rød.

Magnus Abelvik Rød går inn i sesongen med selvtillit og gode minner fra sommeren. For ungdoms-OL endte med bronse for Norge. Med Magnus som en av de sentrale spillerne.

Med en slik prestasjon i kofferten ble det da også naturlig å la et glimt fra selveste bronsefinalen være artikkelbilde i denne historien.

11 mål ble det på Rød. Av Norges 33 i kampen hvor Qatar ble nedsablet 33-25.

– Jeg gir alltid alt for laget, sier Magnus om seg selv som spiller.

– I  tillegg er jeg en spiller som hater å tape. Min sterke side på banen er at jeg er allsidig, har et godt skudd og behersker alle spillets faser.

Det sa Magnus Rød til topphandball.no i en presentasjon av seg selv, før den sterke bronsefinalen i Ungdoms-OL. De som kjenner ungdomshåndballen godt vil nok si at Rød har rett. Og ikke minst, at han beviste det i nevnte turnering.

Men Magnus tar også utfordringen med å beskrive seg selv som person.

– Om jeg må beskrive meg som person må det være at jeg alltid tar en utfordring på strak arm og gjør det beste ut av det. Jeg tenker alltid på de rundt meg og prøver også å få møtt venner utenfor håndballen så ofte jeg kan, selvom det ikke er så alt for ofte.

I tillegg til håndball handler deler av livet om skole for Magnus Rød.

– Jeg startet nettopp i 2.klasse på WANG, sier Magnus, og er med det et av flere store talenter som har en nåtid – eller fortid – på WANG.

Sesongen 14 / 15 ikler han seg 1881-drakta, og sier selv at han synes det er kult å få være Bækkelagets profil slik.

I en sesong hvor han ønsker å ta ytterligere steg videre.

– Målet for kommende sesong er selvfølgelig å utvikle meg videre som håndballspiller. Det viktigste for meg vil være å bli enda mer stabil på Herrelaget og jeg må innrømme at en medalje med Bækkelaget også hadde smakt godt, sier Rød.

BSK-spilleren ser til Sverige når han skal beskrive idolet sitt.

– Kim Andersson er den spilleren jeg har sett opp til lenge. Grunnen til dette er at jeg anser han som en veldig komplett spiller, sier Magnus Rød.

Den store drømmen? Det er å spille i Tyskland eller Spania det, og dermed kunne leve av håndballen. Rød svarte også at «den kortsiktige drømmen» var å ta gull i Ungdoms-OL i Kina. Svaret ble skrevet før turneringen gikk inn i sin avsluttende fase. Det endte med bronse, som også i seg selv er en stor prestasjon.

Derfor er det naturlig at OL-bronsen nå havner høyt på listen over gode håndballminner. Ja faktisk aller øverst.

– Dette OL i Kina har vært den beste opplevelsen så langt! Helt fantastisk å være her og kunne ta en bronsemedalje. Selv om det helst skulle vært gull, har det vært en lærerik og inspirerende opplevelse for videre utvikling sier Magnus.

Som også setter sølv i EYOF med ungdomslandslaget høyt. Men det var altså før Qatar ble nedsablet i bronsefinalen i årets OL.

Men nå handler det altså om seriespill. En serie som Bækkelaget åpner på nær sagt vanskeligste måte. Borte mot Elverum 10.september.

Den vanskeligste motstanderen i serien? Se han spiller i Sør Amfi til vanlig.

– Eirik Heia Pedersen fra ØIF Arendal, fordi han er en spiller med god fysikk og i tillegg er han en sterk gjennombruddspiller, roser Rød sin motspiller i rødt og sort.

At livet i stor grad handler om håndball, gjør ingenting for Magnus Rød. Han gleder seg kort sagt til hver kamp, slik livet er akkurat nå.

Det venter 22 av dem i seriespillet, i tillegg til NM og kanskje et sluttspill. Så det er mye å glede seg til for slike som Magnus.

Vi ønsker Magnus og Bækkelaget lykke til med årets sesong.

(NTH Web.red)