• Foto: Ole John Hostvedt

1. divisjons-toppen åpnet Eliteserien, mot hverandre

Skrim Kongsberg – Fana 29-27 (14-12)

Sist lagene møtte hverandre var siste kamp i 1.divisjon. Nå spiller begge lag en divisjon opp, og møter hverandre, igjen. Den gang var kampen både tett og spennende, og Fana trakk til slutt det lengste strået, og ble vinner av fjorårets 1.divisjon. Nå fikk Skrim sin revansje, etter å ha havnet på 2.plass i fjor.

Seriestart er for mange kjent til å være litt nervøst, og slik var det også da lagene møtte hverandre nå. Skrim tok ledelsen etter ett minutt. Lagene byttet på å ligge ett mål foran, utligne og ligge foran igjen. Og etter 10 minutter ledet hjemmelaget 6-5. Teknisk feil hos Fana straffet seg, og hjemmelaget kunne gå opp til 7-5. Fana svarte umiddelbart og reduserte til 6-7, før Skrim la på til 8-6. Begge lag hadde en del tekniske feil, og lagene gikk til pause med 14-12.

Andre omgang starter i samme spor etter pausen, med litt tekniske feil på begge lag. Men Skrim kom stadig ett og to mål foran. Ved halvspilt omgang går Skrim opp i ledelsen 21-17. Hjemmelaget var i en periode oppe i en 5 måls ledelse, men Fana kom tilbake og to minutter før slutt sto det 28-27 til Skrim. Men Skrim var sterkest mot slutten og 360 tilskuere fikk se at hjemmelaget avsluttet kampen med stillingen 29-27.

Etter kampen uttrykker Emilie Hovden (Fana) til Bergensavisen at laget er pissnervøse i starten, og at ingen tør å gå på mål. «Vi bare skyter fordi vi ikke tør å gå i dueller». Etter en så jevn kamp skulle bergenserne gjerne sett at serien startet litt bedre.

Tiril Günther Merg ble kåret til Skrims beste spiller, mens Andrea Solstad kunne reise hjem til Bergen med bestemannspremie for Fana.