Spenningen lever i sluttspillet

onsdag 19. april spilte herrene sin første semifinale og damene sin første kvartfinale i sluttspillet 2016/2017 og det ble mye nerver og spenning i kampene.

Skrevet av chris

Oppsal holdt Larvik til pause
I damenes kvartfinale mellom Larvik og Oppsal vant for så vidt Larvik komfortabelt 27-22, men Oppsal holdt godt stand og til pause var stillingen 12-12 noe som lovet godt for en spennende 2.omgang. Men Larvikjentene dro fra tidlig og sikret seieren etter sju mål av både Gro Hammerseng Edin og Marit Malm Frafjord. Verdt å merke seg syttenåringen Kristina Rosten hos Larvik som scoret fem mål i sin første hele kamp for Larvik. June Bøttger ble toppscorer for Oppsal med sju mål.

Vipers med seksmålsseier
I kampen mellom Sola og Vipers tok sørlendingene føringen tidlig og var oppe i 10-5 ledelse halvveis i 1.omgang. Sola kom deretter sterkt på slutten av omgangen og det skilte kun ett mål til pause. Vipers rykket så fra og vant kampen til slutt med 27-21. Toppscorer hos Vipers ble Jeanette Kristiansen med åtte mål, mens Solas mestscorende ble veteranen Tonje Nøstvold med sju mål.

Spenning til siste slutt i kampen Storhamar – Glassverket
Mer spenning under hele kampen ble det nok mellom Storhamar og Glassverket. Lagene byttet på å lede underveis før Lise Binger ga Storhamar ledelsen 22-21 etter 11 minutter av 2.omgang. Etter det holdt hedmarkingene føringen til fløyta gikk for fulltid. Tiril Merg hos Glassverket gjorde likevel sluttminuttene nervepirrende med å redusere til 27-26 to og et halvt minutt før slutt. Toppscorer hos Storhamar ble Bettina Riegelhuth med åtte mål, mens Birna Haraldsdottir scoret ni mål for Glassverket.

Byåsen avgjorde i Bergen
I den siste kvartfinalekampen på kvinnesiden var det Byåsen som trakk det lengste strået mot Tertnes 27-21 i Bergen. Etter en forholdsvis jevn første omgang rykket Byåsen fra de siste minuttene før omgangen ebbet ut og gikk til pause med en firemåls ledelse. Byåsen ledet hele 2.omgang og vant til slutt med seks mål. Maja Jacobsen ble toppscorer for Byåsen med ni mål, mens M Mjærum toppet listen for Tertnes med fem mål.

 

Ekstraomganger og ettmåls seire hos herrene

Elverum avgjorde i sluttsekundene
Elverum avgjorde rutinert den første semifinalen da Josef Pujol satte in 27-26 i sluttsekundene og hedmarkingene tok første stikk i veien mot finalen. Lagene fulgte hverandre tett de siste tjue minuttene og ingenting var avgjort før i siste minutt. Kolstad var det toneangivende laget de siste ti minuttene i 1.omgang og gikk til pause med firemåls ledelse. Tamas Ivancsik ble toppscorer hos Elverum med åtte mål og Adrian Aalberg og Kim Andre Rinnan delte den utnevnelse hos Kolstad med fem mål hver.

Ekstraomganger i Arendal
Den andre semifinalen endte også med ettmåls seier etter ekstraomganger. Etter å ha ligget under store deler av kampen scoret hjemmelaget på 7-meter i siste sekund i 2.omgang. 20-20 etter full tid.

Lagene fulgte hverandre tett i ekstraomgangene, men Laurits Mo Rannekleiv ble frispilt de siste sekundene og sikret seier til sørlendingene og første stikk i semifinalerundene.
Toppscorer hos Arendal ble Sondre Paulsen med sju mål og toppscorer hos Bodø ble Henrik Bielenberg med sju mål.

Neste runde spilles slik:
22.april kl. 1700 Kolstad – Elverum
23.april kl. 1945 Bodø – ØIF Arendal

23.april kl. 1400 Larvik – Oppsal
23.april kl. 1600 Byåsen – Tertnes
23.april kl. 1800 Vipers – Sola
23.april kl. 1930 Glassverket – Storhamar

Stem på Publikumsfavoritten her:
www.publikumsfavoritten.no