• Foto: Stian Bye Høgsveen

– Nå får vi se hvor det beste laget står

Spennende oppgjør i Skjærgårdslekene

Skrevet av NTH

Vipers er Storhamars første motstander i Skjærgårdslekene. – Da får vi se hvor det beste laget står og vi får vite hva som må gjøres før seriestart, sier trener Arne Senstad.

Skrevet av Tore Svensrud/Storhamar

Han mener Vipers er storfavoritter når lagene møtes fredag kveld. Skjærgårdslekene arrangeres i Tønsberg kommende helg. Storhamar møter Stabæk og Gjerpen i de andre gruppespillkampene.

– Kampen mot Vipers kommer for tidlig for oss. Det kan fort bli stygt. Gjerpen og Stabæk tror jeg at vi skal gi bra match. Alle kampene er uansett strålende matching for oss. Vi trenger å spille mange kamper med så mange nye spillere og med spillere som har kommet tilbake etter skader, sier Senstad.

Fikk en vekker i Danmark

I forrige uke var Storhamar på treningsleir i Danmark og fikk prøvd seg mot god motstand i arrangementet Generation Handball.

– Danmarksoppholdet vårt gjorde meg litt usikker. Vi er litt lenger unna formen enn det jeg håpet, både år det gjelder det fysiske og det defensive.  Vi tapte på fysikken både mot Viborg og Randers. Det ga oss en vekker. Vi brukte det meste av tiden på å jobbe med et nedgruppert 6-0 forsvar. Hadde det vært kamp om poengene hadde vi nok spilt mer utgruppert, men det er et ønske fra både målvakter og spillere at vi skal spille med nedgruppert. Vi prøver mer på det også i helgen, forteller treneren.

Angrepet er ikke Senstad så bekymret for.

– Vi har ikke prioritert angrep. Jeg håper vi skal være litt skarpere der i helgen, at vi tar noen steg. Med både Tonje Enkerud og Anne Kjersti Suvdal tilbake har vi litt flere å spille på. Når alle blir mer kjent med hverandre så er jeg sikker på at vi kommer til å spille god håndball og score mange mål i serien, sier han.

– Jentene jobber hardt og godt

Treneren er derimot ikke så opptatt av resultater i helgens turnering.

– Plasseringen tenker jeg ikke på. Vi ønsker selvsagt ikke å tape, men vi må tenke på å bygge laget fram mot seriestart. Jeg håper vi tar noen steg i helgen. Målvaktspillet, og spesielt Alma, har vært veldig bra, men jeg savner at flere av jentene ute på banen tar mer ansvar. Jeg er ikke stresset, jentene jobber hardt og godt på trening, men jeg etterlyser  litt mer engasjement på banen. Ja, vi er slitne etter en hard treningsperiode, men det er ikke verre for oss enn noen andre, påpeker han.

– Mange tror at vi skal bli så gode, og det skal vi, men vi er fortsatt langt unna de beste, mener Senstad.

Det får vi altså en smakeprøve på i helgen. I den andre puljen møtes Larvik, Fredrikstad, Skuru (Sverige) og Byåsen.

Puljevinnerne møter hverandre i finale. Toerne, treerne og firerne møter hverandre til kamp om henholdsvis 3. – 5. og 7. plass.

Vi oppfordrer alle storhamarfans til å ta en sommerhelg i nydelige Tønsberg for å heie fram våre jenter i sesongoppkjøringen!

Her er Storhamars kamper:

Fredag kl. 17.45: Storhamar-Vipers, Slagenhallen

Lørdag kl. 11.50: Storhamar-Gjerpen, Slagenhallen

Lørdag kl. 18.20 Storhamar-Stabæk, Hårkollhallen

Se hele kampoppsettet HER!