Molde-spillerne åpnet oppkjøringen med blodslit

Nye fysiske krav

Skrevet av NTH

Skrevet av Trude

Molde: Mandag var spillerne tilbake fra ferie, og med fysisk trener Tom Morten Svendsen har MHK-jentene fått en knallhard åpning på årets sesongoppkjøring. Hele uka har spillerne vært gjennom diverse tester, og i tillegg kjørt mange tunge fysiske treningsøkter.

– Jeg har hatt fem økter med laget. Det er tidlig, men det ser veldig bra ut. Det er et sammensatt lag, med spillere fra ulike kulturer og bakgrunn. Derfor er det forskjellig hva de er vant til av trening. Men jeg er opptatt av at alle skal være med på «dugnaden». Og det har de gjort, selv om det er forskjeller i styrke, sier Svendsen.

Nye fysiske krav

Han har ansvaret for fysisk trening for alle landslagene på jentesida. 1-2 ganger i måneden er han i Molde, men han følger opp hver enkelt spiller via telefon og epost.

– Det gjelder å trene mye, men ikke trene så mye at man blir skadet. Den balansegangen er viktig. Man må være smart. Alle er friske og raske nå, men det skal vi være også når vi spiller første kamp i september – uten at noen må gjennom skadeopphold i mellomtida. Da tror jeg Molde kommer til å henge med i toppen. Nøkkelen er å trene godt uten avbrudd.

– Er det andre fysiske krav til MHK-spillerne nå som de er i eliteserien?

– Det er mer fysikk i eliteserien enn i 1. divisjon. De yngre spillerne merker det nok mest. Derfor bruker vi tida til å bygge opp fysikken nå før sesongstart. Men det gjelder også mentalt. Man må tørre å tråkke til, sier Svendsen og forklarer videre:

– Jeg liker å «pushe» det mentale hos spillerne. I går utførte den styrkerunde som de måtte gjennomføre på 30 minutter. I dag gjorde de akkurat det samme, men på 25 minutter. Og de greide det, illustrerer han.

Alle spillerne i MHK-troppen er på plass i Molde nå, bortsett fra Ragnhild Valle Dahl og nysigneringen Lærke Sofie Tandrup Sørensen. De er begge opptatt med juniorlandslagsspill for henholdsvis Norge og Danmark. Seinere i sommer kan de møtes i junior-EM.

Artikkel hentet fra Rbnett