• FOTO: HC Elbflorenz

Henrik Ruud Tovås (30) klar for Bækkelaget: – Jeg kommer med et stort ønske om å vinne

Henrik Ruud Tovås har signert en 2-årig avtale med Bækkelaget Håndball Elite. Den rutinerte keeperen returnerer hjem til Norge og Grundigligaen etter fire år i Tyskland.

Skrevet av NTH

Skrevet av Bækkelaget – (Stian)

Bækkelaget har vært på jakt etter ny keeper etter Kristian Sæverås valgte å gå til Malmø HK. Nå er erstatteren klar, og det er ingen hvem som helst. Henrik Ruud Tovås har et tosifret antall landskamper, og vunnet både serie, sluttspill og NM med Haslum flere ganger. Seneste årene har han altså spilt i Tyskland, hvor han blant annet har oppnådd opprykk tidligere til Bundesliga. Det er en fortsatt ambisiøs keeper som kommer fra tyske HC Elbflorenz.

– Jeg kommer med et stort ønske om å vinne både i trening og på kamp. Jeg ønsker at man skal gi alt hele tiden, også på trening, sier Ruud Tovås.

Henrik Ruud Tovås i aksjon i Tyskland FOTO: HC Elbflorenz

Ruud Tovås avslører at hans tidligere trener i Haslum, Tom-Eirik Skarpsno, var sentral i overgangen.

– Jeg bestemte meg ganske tidlig i januar for å flytte hjem, og snakket litt med Tom-Eirik, som har god kontroll på tingenes tilstand i norsk håndball. Han nevnte det kunne bli en mulighet i Bækkelaget, og deretter tok «Proppen» kontakt og vi ble enige om en kontrakt.

Trener for Bækkelaget, Jan «Proppen»  Karlsson, er klar på at det ikke er en mett utenlandsproff som returnerer.

– På tross av sin erfaring, er Henrik veldig sulten på utvikling og fremgang. Han kommer med stor rutine både fra norsk og utenlandsk håndball. Han er i sine beste år som keeper, og kommer til å hjelpe å holde Bækkelagets gode keepertradisjoner, roser «Proppen».

Les mer på Bækkelagets hjemmeside