Glassverket møtte veggen etter pause

Glassverket hadde taket på Byåsen i én omgang, men så raknet det helt i onsdagens seriekamp i Grundigligaen.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Etter seirer i de to siste oppgjørene borte mot Byåsen, blir det en litt tyngre tur hjem denne gangen, da det ble 27-33-tap i Trondheim Spektrum.

– Det er alltid surt å tape, men ekstra kjipt når vi startet så bra. Jeg klarer ikke helt å forklare hva som skjedde, men i andre omgang stokka det seg helt, sier Hege Bakken Wahlquist, som ble Glassverkets toppskårer med hele elleve mål.

Alt så bra ut da Line Bjørnsen skåret 15-10 etter 23 minutter, et mål som for øvrig var nummer 2000 i serien for Glassverket etter opprykket i 2012.

– Det er kjipt å bruke så mye tid på å reise hit og så funker det ikke i det hele tatt, i hvert fall ikke etter pause. Vi bommer bakover, og vi bommer framover. Vi hadde jo sinnsykt bra flyt og så rakner det helt. Det er vanskelig å forklare hvorfor nå rett etter kampen, sier Bjørnsen.

Det stod 14-17 til pause, men etter hvilen satte Byåsen fart og var oppe i en tremålsledelse etter ti minutter. Glassverket kom aldri nærmere og tapte med de samme sifrene onsdag kveld som laget slo Byåsen med i sluttspillet i Drammenshallen i mai i fjor.

– Vi presterer en god første omgang, men mister gløden etter pause. Jeg er litt usikker på hvorfor, men flyten er borte i det vi holder på med. Vi er ikke så tighte bakover og slipper til for mange skudd. Det begynner bakerst, og vi tar det med oss framover på banen, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Og når det skjer mot et så godt lag mot Byåsen er det vanskelig å stå imot.

– Ja, mot et lag som Byåsen blir vi hardt straffa. Vi vet jo hva Byåsen står for. Det er et av de lagene som løper like mye som oss. De kontrer like bra oss, sier Gabrielsen.

Selv om det ble en gigantisk nedtur i Trondheim, går det i hvert fall an å glede seg over Guro Rundbråtens comeback i serien, på sin gamle hjemmebane, ganske nøyaktig elleve måneder siden sist hun spilte en seriekamp.

– Det er veldig godt å være tilbake, men det er med litt blandede følelser, for jeg skulle gjerne hatt en seier i dag, sier hun.

Hege Bakken Wahlquist kunne notere seg for ny pers i antallet skårede mål i seriesammenheng. I tillegg til kant- og kontringsskuddene skåret hun på fem av seks syvmetere. Det betydde i hvert fall LITT på en ellers dyster kveld.

– Ja, jeg må jo glede meg litt over det. Det er viktig å prestere. Det er det alltid, men det hadde smakt mye bedre om vi hadde hatt to poeng i tillegg, sier hun.

Kveldens resultater i GRUNDIGligaen kvinner:
Vipers Kristiansand – Molde 37-19
Skrim Kongsberg – Larvik 26-36
Byåsen – Glassverket 33-27
Tertnes – Sola 34-27
Nordstrand – Rælingen 25-16

Av Peter Tubaas