Åpningstap for Håndballgutta i EM

Det ble dessverre tap i åpningskampen i EM for Håndballgutta.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Av: Mari Kluge Johnsen, handball.no

Flerfoldige norske tilskuere var på plass på tribunen i Spodek Arena i Katowice fredag kveld for å få med seg Håndballguttas åpningskamp mot Island i EM.

Og det startet bra for Christian Berges menn, som etter en jevnspilt førsteomgang kunne gå til pause med en 11-10-ledelse over Island. Ett skår i gleden var imidlertid at Bjarte Myrhol røk ut med skade tidlig i omgangen, men vi håper å se han tilbake på banen raskt.

I andre omgang kom Norge litt skjevt ut, og det benyttet rutinerte islendinger seg av til fulle. Unge norske gutter viste imidlertid høy moral, og kjempet seg tilbake. De siste minuttene ble svært spennende, og med bare 50 sekunder igjen satte Harald Reinkind inn Norges mål nummer 25 – og tavla viste uavgjort. Island tok time out, og deres neste angrep var virkelig av verdensklasse. Vakkert samspill ble til en kantavslutning fra ringreven Gudjon Valur Sigurdsson, som sikkert satte den bak Espen Christensen.

Christian Berge tok så time out så fort Norge fikk ballkontroll, men med bare 10 sekunder igjen på klokka ble det for knapp tid for å legge opp et skikkelig angrep, og Island kunne slippe jubelen løs for seier 26-25.

Til TV3 etter kampslutt hadde trener Christian Berge følgende kommentar:
– Dette gjør vondt. Vi visste det kom til å bli et bikkjeslagsmål, noe det også ble. Vi prøvde litt forskjellige ting, og lykkes med en del av det. Vi slet litt i starten av andreomgang, men jeg syns gutta viser høy moral som henter opp igjen Islands ledelse. Nå venter Kroatia om to dager, og det er bare å bygge videre! Jeg syns det er mye positivt å ta med seg fra denne kampen, tross alt!

Følg Håndballgutta i EM her!

FAKTAEM – herrer
Island – Norge 26-25 (10-11)
Spodek Arena, Katowice, Polen

Norges målskårere:
Andre Lindboe 1, Christian O’Sullivan 2, Sander Sagosen 3, Kent Robin Tønnesen 3, Magnus Jøndal 3, Harald Reinkind 3, Espen Lie Hansen 3, Kristian Bjørnsen 7.

Islands toppskårer:
Aron Palmarsson – 8 mål
Utvisninger:
Island 6×2 min, Norge 4×2 min

Se fullstendig kampfakta hos EHF
Følg EM på mesterskapets hjemmesider